42-letna Lendavčanka B. B. je na čelu kriminalne združbe revnim in brezposelnim mladim Madžarkam, ki so služile s prodajo svojih teles, nudila nastanitev in jim pobrala polovico zaslužka.

V zgodbo je bilo uradno vpletenih 10 deklet, vendar pa tožilstvo meni, da je pravzaprav šlo za več kot 25 po večini madžarskih Rominj. 

Dejavni na več lokacijah

Po besedah specializiranega tožilca Jožeta Levašiča so se dekleta morala prostituirati vsaj deset ur na dan, ves teden. Kot pišejo Slovenske novice, so za pol ure občevanja zaračunale 50 evrov, za celo uro pa 80 evrov, pri čemer je polovico zaslužka pobrala B. B.

Levašič je povedal, da je storilka »bila prištevna, izkoriščala je prostitucijo v ekonomskem smislu in v medčloveških odnosih. Do oškodovank je delovala kriminalno in izkoriščevalsko.«

Dekleta z delovnimi vzdevki Jessica, Rosemarie, Nicole, Lolita, Evelyn, Samanta, Meli, Maja, Neli in Emanuela so bila nastanjena v stanovanjih v Ljubljani, Mariboru in Kopru, pri njihovem prevozu iz Madžarske v Slovenijo pa sta pomagala soobtožena D.J. iz Hrvaške in D.K. iz okolice Maribora. 

V enem od telefonskih pogovorov je šefica združbe slednjemu povedala, da so dekleta porazno skrbele za higieno, saj naj bi rjuhe bile vidno umazane. Ob tem pa je stranke označila za bolnike oziroma 'gnoje', saj so nekateri kljub jasnim pojasnilom na spletu vztrajali pri seksu brez zaščite.

Delale iz užitka in finančne koristi?

Obramba je na sodišču priznala, da se je v stanovanjih odvijala prostitucija, vendar pa je tudi trdila, da ni šlo za prisilo, saj naj bi dekleta že vnaprej vedela, kaj bodo počela. 

V Sloveniji je prostitucija v praksi tako rekoč legalna, dokler se ljudje s tem ukvarjajo prostovoljno. V primeru prisile pa početje spada pod trgovino z ljudmi.

»Obtožbe o izkoriščanju niso resnične. Z večino deklet sem še vedno prijateljica in večina se jih še vedno prostituira. Ena je tudi pričala, da je imela prostitucijo za hobi. Delala je iz užitka in finančne koristi,« besede obsojenke navajajo Slovenske novice.

Prav tako soobtoženca prevozov menda nista opravljala po naročilu 42-letnice, saj naj bi ju za to prosila kar dekleta sama.

Zloraba prostitucije

Senat ljubljanske okrožne kazenske sodnice Barbara Črešnar Debeljak je zdaj razsodil, da se v omenjenem primeru Madžark ni novačilo oziroma se z njimi ni razpolagalo kot z blagom in tako tudi ni šlo za trgovino z ljudmi.

Vendar pa se je B. B. z njihovim delom še vedno okoristila, s čimer je bilo zagrešeno milejše kaznivo dejanje zlorabe prostitucije.

Sodišče je storilki zato prisodilo štiriletno zaporno kazen in 4000 evrov denarne kazni. Soobtožena pomočnika sta medtem bila oproščena, saj jima zagrešitev dejanja na predstavljen način ni bila dokazana.

Tako tožilec kot obramba sta sicer že napovedala pritožbo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice