V začetku decembra je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Eden je zaradi dvakratnega zloma čeljusti še vedno v bolnišnici.

Pred dobrima dvema letoma so v Celju policisti obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Ovadili so 20-letnega državljana Kosova, ki je bil kasneje izgnan iz države, od takrat pa do zdaj niso beležili izstopajočih primerov nasilja med mladimi.

Zaradi dvakratnega zloma čeljusti še vedno v bolnišnici

V začetku decembra so bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici.

Pri obravnavi tega primera smo bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali.

Pri zbiranju obvestil smo ugotovili še, da je mladoletni državljan Kosova, ki je sodeloval v pretepu, ko so mladoletnika hudo telesno poškodovali, v času od septembra do konca novembra letos, najmanj enega mladoletnega dijaka, v šolskih prostorih in v okolici šole izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja.

Osumljeni mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama Kalašnikov v rokah in na ta način še dodatno ustvarjal strah med vrstniki in si jih na ta način podrejal.

Mladoletnega tujca smo zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Nasilništva, Hude telesne poškodbe in Izsiljevanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za kaznivo dejanje Nasilništvo je zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivi dejanji Izsiljevanje in Huda telesna poškodba pa pet let zaporne kazni.

»Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno, zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji, saj v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči,« poudarjajo celjski policisti. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Markobarko (nepreverjen)

2x zlom celjusti kosovar pa izgnan? Zapor za 5 let po tem odškodninska odgovornost in sele nato izgon. Ko bo nekdood teh napadel otroka sodnika/ce se bodo začeli zavedat kako slabo so zrtve zaščitene in kako lahko je biti nasilnež v tej Sloveniji.

Starejše novice