Mariborski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, v eni je bil udeležen motorist, v drugi pa mopedist.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da se je včeraj, okoli 15. ure, 14-letni mladoletni mopedist v Plintovcu vključeval levo, na regionalno cesto, v smeri Gradiške. Na zadnjem sedežu je nedovoljeno prevažal 15-letnega sopotnika.

Ob vključevanju na regionalno cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in s tem izsilil prednost 36-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z njegove leve strani. Motorist je kljub zaviranju trčil v levi bočni del mopeda, nakar so vsi trije padli in obležali na vozišču.

V prometni nesreči sta se oba mladoletnika hudo telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Motorist se v nesreči ni poškodoval.

Policisti bodo mladoletnega voznika mopeda kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Močno poškodovan motorist

Včeraj popoldne je 62-letni voznik motornega kolesa, na lokalni cesti izven naselja Spodnji Leskovec, zaradi nepravilne strani vožnje padel in se hudo telesno poškodoval. Po padcu je svoje vozilo sam odpeljal na vikend, v Splošno bolnišnico Ptuj pa ga je nato odpeljala žena.

Policisti mu bodo hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice