Na Poštni ulici v Mariboru je po tekmi prišlo do množičnega pretepa med navijači.

Kot da spopad dveh večjih skupin navijačev Viol in Spartaka s policisti pred včerajšnjo tekmo ni bil dovolj, so se ti spopadli še po tekmi. Na Poštni ulici v Mariboru je namreč okoli 1. ure ponoči prišlo do množičnega pretepa med navijači.

»Policisti so vzpostavili javni red in mir in pridržali osemnajst gostujočih navijačev in do streznitve enega domačega navijača. Domačemu navijaču so policisti izdali plačilni nalog. Obravnavali so tudi škodo, ki je ob pretepu nastala na lokalih v tej ulici,« pojasnjujejo iz Policijske uprave Maribor.

Domačinu steklenica v glavo

Iz UKC Maribor pa so bili možje v modrem obveščeni tudi o domačinu, ki je pri njih poiskal zdravniško pomoč, ker mu je ob tem, ko je po zaključku nogometne tekme zapuščal stadion v smeri Gosposvetske ceste, iz neznane smeri v glavo priletela steklenica in ga poškodovala. Utrpel je lahke telesne poškodbe. 

Policisti so obravnavali tudi poškodovanje osebnega avtomobila na Gosposvetski cesti v Mariboru. Neznani storilec je namreč včeraj, med 19.30 in 23.30 razbil steklo zadnjih levih vrat osebnega avtomobila in s tem lastnico oškodoval za okoli 150 evrov: »Ker oškodovanka ni podala predloga za pregon bodo policisti sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.« 

Ker organizator po besedah policije ni zagotovil ukrepov, ki so mu bili določeni v dovoljenju, bodo policisti PP Maribor I izvedli hitri postopek zoper organizatorja prireditve in njegovo odgovorno osebo. 

Opozorila policije o preprodaji kart ne zaležejo

68-letni moški pa je še pred tekmo, okoli 20.40, na južni ploščadi stadiona Ljudski vrt v prodajo ponujal komplet vstopnic za ogled vseh treh tekem skupine E v ligi prvakov, ki bodo odigrane v Mariboru. »Med tem ga je obstopilo okoli 20 oseb, ki so po njegovem prepričanju dajale videz navijačev Viol. Dva izmed njih sta pristopila do njega, ga prijela za roki, mu jih razširila, tretji pa ga je pretipal in mu iz notranjega žepa odtujil komplet opisanih treh kart. Vstopnice za včerajšnjo tekmo, ki jo je imel ločeno v drugem žepu, niso našli,« poročajo mariborski policisti.

Oškodovali so ga za 75 evrov. Očitno je oškodovanec opozorila policije, naj ne prodajajo vstopnic na takih mestih, preslišal. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vse Ruse v zapor! (nepreverjen)

Starejše novice