Tudi danes bo ponekod še pihal jugozahodni veter, ki se bo znova okrepil v petek, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje. Veter bo oslabel šele v soboto.

Okrepljen jugozahodni veter je v preteklih dneh povzročil že precej preglavic, zaradi podrtih dreves so imeli polne roke dela predvsem gasilci.

Na cesti v Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slemen včeraj ob 4.10 s cestišča odstranili dve podrti drevesi.

Na Žagarski poti v Lovrencu na Pohorju so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Lovrenc na Pohorju včeraj ob 11.01 odstranili dve podrti drevesi, ki sta ogrožali objekt.

Na glavno cesto pri Hidroelektrarni Vuhred v občini Radlje ob Dravi se je včeraj ob 13.11 podrlo drevo. Promet je potekal izmenično. Drevo so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja Vzdrževanje in obnova cest Celje.

V naselju Žabjek v občini Slovenska Bistrica je včeraj ob 17.32 zagorelo okoli 200 kvadratnih metrov suhe trave ob železniški progi. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Videž in požar pogasili.

V naselju Gračič v občini Zreče je veter včeraj ob 17.30 podrl drevo na pomožni objekt. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zreče so razrezali in odstranili drevo z objekta.

Izpadi elektrike

V kraju Planina na Pohorju v občini Zreče je včeraj ob 2.08 drevo padlo na elektro vodnike daljnovoda. Pri tem je prišlo do poškodbe daljnovoda in posledično do vžiga drevesa in podrastja. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Gorenje pri Zrečah in Zreče, ki so zavarovali kraj in pogasili požar. Na kraju so bili tudi uslužbenci pristojnih služb in policija.

V Podvelki v občini Podvelka je včeraj ob 10.42 brez električne energije ostalo 65 gospodinjstev.

Na območju naselja Lehen v občini Podvelka pa je včeraj ob 17.24 prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je ostalo 387 odjemalcev. Napako so odpravili dežurni delavci Elektra Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice