Slika je simbolična.
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 296 klicev, od tega 92 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • devet povoženj živali,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • dva kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
  • enemu osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • tri požare,
  • dve nesreči pri delu.

Pijan povzročil prometno nesrečo

Včeraj popoldan sta na Limbuški cesti v Mariboru zaradi vožnje po nepravilni strani trčila dva osebna avtomobila. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 73-letni povzročitelj prometne nesreče v organizmu kar 1,09 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti bodo povzročitelja kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

V tovornem vozilu odkrili tujca

Včeraj, ob 8.40, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili dva skrita državljana Sirije, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Dvakrat čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj dopoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Nemčije, z urejenim bivališčem v Sloveniji, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Popoldan pa so imeli v postopku tri državljane Avstrije, ki so z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja.

Policisti so ugotovili, da so navedeni malo pred tem na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč izstopili iz naše države na Hrvaško, z namenom odpotovati v Dalmacijo.

Na hrvaški strani so zašli s poti in vstopili v Slovenijo. Pri tem se niso zavedali, da dejansko vozijo proti Sloveniji. Prepričani so namreč bili, da vozijo proti notranjosti Hrvaške.

Policisti so jim zato izrekli opozorilo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice