Mariborski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali močno vinjenega državljana Bosne in Hercegovine, ki je skoraj ušel kazni. Poglejte, kakšno kazen si je prislužil.

Policisti so včeraj, malo po 16. uri, v Ormožu ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške. Elektronski alkotest je pokazal, da je imela voznik v organizmu 1,19 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker je tujec in bi se lahko izognil postopku o prekršku, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe na pristojno sodišče.

Pristojno sodišče ga je sinoči spoznalo za krivega in mu izreklo globo 1200 evrov in stransko sankcijo 18 kazenskih točk.

Nedovoljeno prestopil državno mejo

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Bosne in Hercegovine, ki ima bivanje urejeno v Sloveniji.

Voznik je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Vlomil na gradbišče

Neznani storilec je v noči na nedeljo odmaknil del gradbene ograje in si tako omogočil dostop na gradbišče na Partizanski ulici v Slovenski Bistrici.

Tam je s primernim orodjem vlomil v dva gradbena kontejnerja in iz njiju odtujil več kosov orodja, z dvorišča gradbišča pa še za okoli 300 kvadratnih metrov opažnih plošč. Pri tem je povzročil materialno škodo za okoli 30.000 evrov.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 229 klicev, od tega 64 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • šest kaznivih dejanj,
  • štiri prometne nesreče I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • šest povoženj divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • enega kršitelja smo pridržali do privedbe na okrajno sodišče,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, eno na javnem kraju in pet v zasebnih prostorih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice