Mariborski policisti so med drugim v zadnjem dnevu obravnavali pijanega kolesarja, ki se je pri vožnji poškodoval in pri tem še napihal.

Policisti so imeli včeraj v osmih ločenih primerih v postopkih 13 državljanov Poljske, štiri državljane Češke in enega državljana Avstrije, ki so na območju Policijske postaje Gorišnica, s petimi osebnimi, enim kombiniranim in dvema tovornima avtomobiloma poljskih, čeških in avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. 

Policisti so osmim kršiteljem oziroma voznikom izrekli globe, deset sopotnikov pa so opozorili. 

Prijet državljan Tunizije

Danes nekaj pred 6. uro, so policisti v Središču ob Dravi prijeli državljana Tunizije, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.

Vinjen padel s kolesom ter se poškodoval

V Rušah je včeraj popoldan, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, 70-letni kolesar s kolesom trčil v robnik pločnika, padel ter se lahko telesno poškodoval.

Prvo pomoč so mu na kraju nesreče nudili reševalci, zdravniško pomoč v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa je odklonil. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Najdena neeksplodirana mina

Sinoči so v Kogu, na območju Policijske postaje Ormož, med zemeljskimi deli z bagrom, izkopali neeksplodirano ubojno sredstvo, dolžine okoli 30 centimetrov.

Šlo je za 82 milimetrov dolgo minometno mino iz II. svetovne vojne. Mino so pristojni odstranili in odpeljali na uničenje.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 339 klicev, od tega 111 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali devet nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 28 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale,
  • šest povoženj divjadi,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in devet v zasebnih prostorih,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • en požar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice