Zgodaj zjutraj je prišlo v Mariboru do prometne nesreče, zaradi katere je bil del Ptujske ceste nekaj časa zaprt.

Ob 6.20 je na križišču hitre ceste skozi Maribor in Ptujske ceste v Mariboru prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci Gasilske brigade Maribor so morali poškodovano osebo iz zvite pločevine reševati s tehničnim posegom, nato pa so jo predali reševalcem.

Močno vinjen prevozil rdečo luč

30-letni Mariborčan je vozil osebni avtomobil po Ptujski cesti iz smeri Miklavža proti centru mesta. Ko je pripeljal v semaforizirano križišče s hitro cesto H2 ni ustavil pred semaforjem, čeprav je v smeri njegove vožnje na semaforju gorela rdeča luč, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Zaradi tega je v križišču trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni Mariborčan. Ta se je iz hitre ceste vključeval na Ptujsko cesto in zavijal levo. V trčenju se je 43-letnik lahko telesno poškodoval, prepeljali pa so ga v UKC Maribor, so še sporočili mariborski policisti.

Policisti so z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu kar 0,75 mg/l alkohola. Odredili so mu strokovni pregled, kazensko pa ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice