Mariborski policisti so včeraj pozno popoldne v kratkem času obravnavali kar dva močno vinjena voznika.

Malo po 18. uri so mariborske policiste udeleženci v cestnem prometu obvestili o vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil od Zgornje Polskave proti Mariboru in vijugal po cesti. Policisti Policijske postaje Rače so 62-letnega voznika ustavili v Račah in mu odredili preizkus alkoholiziranosti.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu kar 0,77 miligrama na liter alkohola.

Nadaljnjo vožnjo so mu možje v modrem prepovedali, ker pa si je zagotovil prevoz domov, ga niso pridržali. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, ker pa pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja so mu izdali še plačilni nalog.

Nedolgo zatem pa so policisti Postaje prometne policije Maribor na avtocesti A1 izven naselja Fram ustavili in kontrolirali 30-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo, ki ga je vozil pa je bilo neregistrirano.

Za nameček je elektronski indikator alkohola pokazal, da je imel v organizmu 0,71 miligrama na liter alkohola, sporočajo s Policijske uprave Maribor.

Nadaljnjo udeležbo so mu onemogočili tako, da so mu zasegli vozilo, ki ga je vozil. Izdali so mu plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

S pravočasnim ukrepanjem so policaji rešili kakšno življenje . Tako se dela .

Starejše novice