Policisti Policijske uprave Maribor so v zadnjih štiriindvajsetih urah obravnavali več izstopajočih dogodkov.

V  petek, 26. junija, so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje. Tistega dne so, okoli 5. ure, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili tri skrite tujce – dva državljana Sirije in enega Iranca, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Voznik, 48-letni turški državljan, je vse tri tujce skrival v kabini vozila, ki  ga je vozil.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika so mu policisti takrat odvzeli prostost in ga pridržali. Po zbranih obvestilih so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

Ostalim prijetim tujcem so policisti zavrnili vstop v državo in jih napotili nazaj na območje Hrvaške.

Prijeli več tujcev

Policisti so včeraj popoldan na območju Policijske postaje Podlehnik prijeli državljana Pakistana, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo.

Prav tako so včeraj popoldan policisti prijeli državljana Afganistana in štiri državljane Nepala, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti Policijske postaje Gorišnica so imeli včeraj zjutraj v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so ga oglobili.

Izkoristila nepozornost

Neznana storilka je 16. junija, okoli 8. ure, pod pretvezo, da je medicinska sestra, prišla v stanovanje oškodovanke na Teznem v Mariboru.

Izkoristila je nepozornost oškodovanke in ji iz omare odtujila 10.000 evrov gotovine. Policiji je bilo dejanje naznanjeno šele včeraj.

Mopedist se je hudo telesno poškodoval

55-letni voznik mopeda je včeraj zgodaj popoldan v Jastrebcih, zaradi neprilagojene hitrosti z mopedom, trčil v traktorski priključek – mulčer, ki ga je pripetega na traktor v isti smeri pred njim vozil 64-letni traktorist. 

Mopedist, ki v organizmu ni imel alkohola, se je v trčenju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Traktorist je imel v organizmu še dovoljenih 0,20 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Mopedistu bodo policisti izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice