Slika je simbolična.
Silvestrska noč je bila za policiste delavna. Policijska uprava Kranj poroča o prepiru in pretepu med več osebami.

Silvestrska noč je bila za policiste delavna, kljub temu da tudi letos ni bilo organiziranih javnih prireditev, saj so skupno obravnavali 23 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

V Kranjski Gori je zaradi uporabe pirotehnike nastal prepir in pretep med več osebami, poroča Policijska uprava Kranj. 

Proti moškemu je domnevno iz smeri skupine več odraslih oseb najprej padel pirotehnični izdelek, ki ga je ta pobral in želel odvreči stran, vendar ga mu je pri tem razneslo v roki.

Prišlo do pretepa, trije poškodovani

Zato je glede na zbrana obvestila prišlo do pretepa. Trije udeleženci so bili lažje poškodovani.

Zaradi pirotehnike je moški zdravniško pomoč iskal sam, trem drugim pa je bila nudena prva pomoč. Policisti v zadevi še vodijo postopek in zbirajo obvestila.

Kaj se je še dogajalo?

V preteklih 12 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 472 klicev. Med 147 interventnimi klici je bilo šest dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ni bilo pridržanih voznikov.

Javni red in mir je bil kršen v 23 primerih na javnih krajih, ter 29-krat v zasebnih prostorih, policisti so pridržali štiri kršitelje.

Obravnavali so eno kaznivo dejanje nasilja v družini in zaradi zaščite žrtev nasilja v družini eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo največ premoženjskih kaznivih dejanj.

Poleg tega so obravnavali 18 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Policisti so opravili tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice