Svojci so sporočili, da je nevaren sebi in okolici, saj je imel blodnje, oborožen pa je bil s pištolo. Grozil sicer ni nikomur. (foto: PP Maribor II).
Zaradi očitnih zdravstvenih težav so reševalci 66-letnika odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti Policijske postaje Maribor II so se v petek odzvali na klic svojcev, da ima duševne težave njihov družinski član, 66-letni moški.

Sporočili so, da je nevaren sebi in okolici, saj je imel blodnje, oborožen pa je bil s pištolo. Grozil sicer ni nikomur.

Policisti so nemudoma intervenirali v zasebnem prostoru in opisanemu moškemu, ki se policistom ni upiral, odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti so od sodišča takoj pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo še isti dan opravili v stanovanju, kjer opisani moški živi. Ob tem so našli in zasegli še več kosov strelnega orožja in streliva.

Zoper kršitelja bodo policisti Policijske postaje Maribor II uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil zakona o orožju, zraven tega bodo na pristojno tožilstvo zoper njega podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Ziher policaj v penziji .

Ilija Gregorič (nepreverjen)

Šiško, drži se!
Radi te mamo.
Kmalu se vidimo.
Štajerska varda

Starejše novice