Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policisti Policijske uprave Maribor so ta vikend kar trikrat posredovali pri moškem, ki je motil javni red in mir. Ker so morali zaradi iste kršitve posredovati še tretjič, so moškega pridržali do streznitve.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v soboto, 11. 9. 2021, ob 23.12 intervenirali pri 31-letnem moškem, ker je kršil javni red in mir oziroma motil nočni mir in počitek z uporabo akustičnih aparatov. Za kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.

Na njegovem domu so zaradi iste kršitve ponovno intervenirali v nedeljo, 12. 9. 2021, ob 2.44, in mu, ker ni upošteval odredb policistov ob prvi intervenciji, ter je s kršitvijo nadaljeval, izdali še en plačilni nalog.

Včeraj ob 8.39 so morali policisti zaradi iste kršitve intervenirati še tretjič. Tokrat so policisti javni red in mir vzpostavili tako, da so pijanega kršitelja pridržali do streznitve. Seveda je tudi tokrat prejel plačilni nalog.

Štiri Belgijci nedovoljeno prestopili državno mejo

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku štiri državljane Belgije, ki so na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom belgijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so vozniku vročili plačilni nalog, sopotnike pa opozorili.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 229 klicev, od tega 64 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • sedem prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale,
  • eno prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je ena oseba umrla,
  • dve povoženji živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 16 prijav kršitev javnega reda in miru, osem na javnih krajih in osem v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • eno nesrečo pri delu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice