V sredo smo poročali o treh, med seboj povezanih, nedovoljenih prehodih državne meje z Republiko Hrvaško. Vozniki, ki so prevažali migrante, so priprti.

Vsem  trem voznikom, dva sta bila državljana Bosne in Hercegovine, en pa državljan Srbije, ki so  sicer delovali v skupini in so do hrvaško-slovenske meje vozili drug za drugim, je bila takrat odvzeta prostost in so bili po zbranih obvestilih, zaradi  utemeljenega  suma storitve kaznivega dejanja  prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika, s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper vse tri, po zaslišanjih, odredil pripor.

Kazenska ovadba zoper njih je bila podana na podlagi 6. odstavka, 308. člena Kazenskega zakonika, saj so z navedenim kaznivim dejanjem povzročili nevarnost za  življenje  in zdravje tujcev. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let in denarna kazen.

Dvanajst odraslih migrantov so 5. septembra, predali hrvaškim varnostnim organom, osem mladoletnih pa so nastanili v Centru za tujce in jih bodo hrvaškim varnostnim organom predali v formalnem postopku, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Več podrobnosti o dogajanju lahko preberete tukaj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tolovaj (nepreverjen)

Jaz pa sem mislil,da jih bodo izpustili

Starejše novice