Mariborski policisti so pri večih kršitvah prometnih predpisov zalotili motorista in voznika osebnega vozila.

Mariborski policisti so v včerajšnjem popoldnevu v postopku zoper 42-letnega motorista, doma iz območja Maribora, ugotovili več kršitev. Motorist je prekoračil največjo dovoljeno hitrost, zaradi česar so ga policisti ustavili, nato pa ugotovili, da je vozil motorno kolo brez vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije.

"Za prekoračitev hitrosti so mu izrekli 250 evrov globe. Zaradi drugega prekrška so mu zasegli motorno kolo in zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, predpisana globa pa je 500 evrov," je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Voznik avtomobila do več kot 1500 evrov globe

Prav tako včeraj popoldne so policisti PP Maribor II, v Mariboru imeli v postopku tudi 41- letnega voznika osebnega avtomobila, doma z območja Maribora. Tudi njega so ustavili, ker je prekoračil največjo dovoljeno hitrost, nato pa ugotovili, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,46 mg/l alkohola, za nameček pa pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja in ustreznega identifikacijskega dokumenta. Policisti so zaradi opisanih kršitev zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Predpisana globa za te prekrške je 1.580 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice