Mariborski policisti so znova imeli polne roke dela. Med drugim je voznica osebnega avtomobila motoristu izsilila prednost. Slednji je končal hudo poškodovan.

53-letna voznica osebnega avtomobila je včeraj v popoldanskih urah s parkirnega prostora zgradbe v Trčovi, zapeljala vzvratno na lokalno cesto. "V trenutku, ko je z zadnjim delom vozila zapeljala na vozišče lokalne ceste, je pravilno, po klancu navzgor, ki poteka v dolgem nepreglednem ovinku lokalne ceste, iz smeri Celestrine proti Zgornjem Dupleku pripeljal 42-letni voznik motornega kolesa. Ker mu je voznica izsilila prednost, je motorist s sprednjo desno bočno stranjo motornega kolesa trčil v zadnji desni del osebnega avtomobila," so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

V trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom Nujne medicinske pomoči so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. 

Zapeljala s ceste, bila je vinjena

Prav tako je včeraj popoldne 63-letna Mariborčanka v krožišču na Lackovi cesti v Mariboru,  zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala z vozišča. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imela v organizmu kar 1,28 mg/l alkohola. Zaradi suma, da je tudi pod vplivom psihoaktivnih zdravil, so ji policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. 

Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zagovarjala pa se bo pri pristojnem sodniku. 

*Slika je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice