Včeraj so kriminalisti PU Maribor k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru s kazensko ovadbo privedli 32-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj tatvin motornih vozil.

Včeraj, 22. marca, so kriminalisti Policijske uprave Maribor k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru s kazensko ovadbo privedli 32-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj tatvin motornih vozil. Po zaslišanju je bil osumljencu odrejen pripor.

32-letni moški je utemeljeno osumljen, da je v Mariboru:

  • 11. oktobra 2017 iz parkirnega prostora v Ulici Bratov Greifov odtujil osebni avtomobil VW Passat Variant 2.0 TDI,
  • 23. oktobra 2017 iz parkirnega prostora v Ulici Bratov Greifov odtujil osebni avtomobil Mazda CX3 in
  • v noči na 6. december 2017 odtujil še osebni avtomobil Mazda CX3, ki je bil parkiran v Stanetovi ulici v Mariboru.

Pred vsemi krajami omenjenih avtomobilov je na bližnjih parkirnih prostorih odtujil registrske tablice, ki jih je namestil na ukradena vozila, za tem pa je poskrbel za njihov prevoz v Srbijo.

Pri zadnji omenjeni tatvini vozila mu je pomagal tudi 40-letni državljan BiH, preiskava za odkritje ostalih sostorilcev pa se nadaljuje.

Vrednost ukradenih avtomobilov znaša 58.000 evrov. Za kaznivo dejanje tatvine se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Istovrstnih kaznivih dejanj je 32-letni tujec osumljen tudi na območju PU Ljubljana in sosednje Avstrije, sicer pa je bil moški obravnavan za več kaznivih dejanj tudi v BiH (več tatvin in drzne tatvine, povzročitve telesnih poškodb, utaje, poškodovanja tuje stvari, goljufije, napada na pooblaščeno uradno osebo pri opravljanju uradne dolžnosti, prikrivanja in nasilja v družini), še poročajo s policije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice