Možje v modrem so imeli opraviti z nasilnim tujcem, ki je nezakonito prevažal tri Indijce in je policistu poskušal preprečiti uradno dejanje. 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Soboto, sta policist Policijske postaje Ljutomer in vojak minulo soboto, nekaj pred 5. uro pri opravljanju nalog varovanja državne meje v naselju Šprinc z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali začela zaustavljati osebni avtomobil znamke Chreisler, nemških registrskih številk. 

»Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri naselja Veščica. Po približno 500 metrih vožnje je vozilo ustavil in pričel bežati. Policist je nemudoma stekel za voznikom, ga pozival naj se ustavi, česar pa ni upošteval. Pripadnik slovenske vojske je medtem zavaroval zaustavljeno vozilo, saj je bilo v vozilu opaženih več potnikov. Policist je voznika čez približno 100 metrov dohitel in ga podrl na tla,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Nato pa je med prerivanjem na tleh prišlo do napada na policista, pri čemer sta osumljeni in policist bila lažje telesno poškodovana. 

Kot pojasnjujejo soboški policisti, se je policist uspel obraniti in ker je opazil, da napadalec obvlada borilne veščine, tudi odskočil od napadalca, izvlekel službeno pištolo in opozoril, da bo streljal. 

»Ker napadalec kljub pozivom ni prenehal z napadom, je policist iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela v varni smeri na bližnjo njivo. Nato je napadalec nadaljeval z begom v smeri naselja Veščica. Policist mu je sledil in ga dohitel v trenutku, ko je na kraj prispela druga patrulja. Policista sta napadalca obvladala z uporabo prisilnih sredstev,« pojasnjujejo.

Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 39-letni državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Osumljenemu državljanu Srbije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in Preprečitev uradnega dejanja uradni osebi. Po privedbi na sodišče je bil zoper njega odrejen pripor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Syn (nepreverjen)

Ne vem zakaj neki opozorilni streli. To nima nobenega smisla.

Starejše novice