Minuli petek so cariniki na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje tihotapcu zasegli kar 40 zavojev marihuane, skritih v dvojnem dnu vozila.

Uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor so na gruškovskem mejnem prehodu opravljali finančni nadzor. Pri pregledu osebnega vozila znamke Renault Laguna tujih registrskih oznak so opazili določene predelave na levi in desni strani podvozja vozila.

»Odkrili so prirejen prostor pod sopotnikovim sedežem, v katerem je bilo več paketov, zavitih v polivinilasto folijo. V njih so bili posušeni rastlinski delci. Preliminarni test je pokazal, da gre za prepovedano drogo konopljo,« so pojasnili na Finančni upravi Republike Slovenije.

Da bi prišli do paketov, so morali gasilci prerezati dno avtomobila

Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so o odkritju obvestili policijo, ki je prevzela nadaljnjo obravnavo. Po pridobitvi odredbe sodišča se je preiskava vozila nadaljevala, v njej so sodelovali tako policisti kot uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije.

Da so lahko iz dvojnega dna vozila odstranili vse pakete, so morali odstraniti tudi sedeže. Na pomoč so jim priskočili še gasilci, ki so s posegom prerezali dno vozila. Skupno so v vozilu našli 40 paketov, ovitih v folijo.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice