Slika je simbolična.
Včeraj dopoldan se je na območju Policijske postaje Gorišnica zgodila nesreča pri delu v gozdu. Zaradi podrtega drevesa, ki je padlo na delavca, je ta v smrtni nevarnosti.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 293 klicev, od tega 103 interventne oziroma takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so mariborski policisti obravnavali še tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • šest povoženj živali,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, dve na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
  • dve nesreči pri delu.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj so policisti Policijske postaje Gorišnica obravnavali dva primera nedovoljenih prehajanj državne meje med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa kršitelji niso imeli ustreznih dovoljenj.

Dopoldan so najprej izdali plačilni nalog slovenskemu državljanu, ki je državno mejo prestopil s tovornim avtomobilom slovenskih registrskih oznak. Popoldan pa so izdali plačilni nalog dvema hrvaškima državljanoma, ki sta mejo prestopila z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak.

Prijeti Maročani

Sinoči so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine, ki ga je vozil državljan Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, odkrili štiri skrite državljane Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom

Hudo poškodovan pri delu v gozdu

Včeraj dopoldan se je na območju Policijske postaje Gorišnica zgodila nesreča pri delu v gozdu. Med podiranjem je okoli 15 metrov visoko in okoli 30 centimetrov debelo drevo padlo na drugo, pol manjše in tanjše drevo ter ga podrlo. Slednje je ob padanju zadelo 56-letnega moškega in ga ob tem posebno hudo poškodovalo. 

Poškodovanega, ki je v smrtni nevarnosti, so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice