Sinoči so policisti prijeli tatove, ki so na počivališčih štajerske avtoceste kradli gorivo iz tovornjakov.

Nekaj pred polnočjo sta celjska policista na počivališču Zima opazila sumljivo tovorno vozilo. Sledila sta mu do počivališča Lopata, kjer sta ustavili dve tovorni vozili.

»Vozilo, ki je bilo prirejeno za tatvine goriva, je imelo na vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za gorivo z dvema cevema. Tako, da so gorivo, ki so ga kradli, prečrpavali direktno v svoje rezervoarje,« pojasnjujejo na Policijski upravi Celje.

Kazensko ovadili štiri Romune

Tovornjak je vozil 42-letnik, pri izvrševanju tatvin pa sta mu pomagala sopotnika stara 41 in 23-let. Pri zakrivanju tatvin goriva jim je pomagal še 48-letni romunski državljan, »voznik drugega tovornjaka, ki je parkiral tik ob vozila iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni,« pojasnjujejo na policiji.

Še ena prijava

Vse štiri osumljene Romune so pridržali, ampak so med tem ko so z njimi še opravljali postopke, »dobili prijavo, da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz rezervoarja beloruskega tovornega vozila ukradenega več goriva. O ostalih oškodovancih še zbiramo obvestila,« dodajajo na policiji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice