Vir: Gorska reševalna služba Maribor
Pomoč so na Ruškem Pohorju potrebovali trije mladoletni pohodniki, ki so imeli težave z orientacijo in so bili izčrpani.

Pod vodstvom policije se je včeraj ob 17.00 pričelo iskanje izgubljenih treh pohodnikov na območju smučišča Partizanka na Ruškem Pohorju v občini Ruše. 

Posredovali so reševalci Gorske reševalne službe Maribor in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi. 

»Pomoč so potrebovale osebe, ki so imele težave z orientacijo, so bile izčrpane, presenetila jih je tudi tema,« so zapisali na Gorski reševalni službi Maribor.

Pogrešane osebe so našli in prepeljali v gasilski dom Bistrica ob Dravi.

Trije mladoletniki so se pred tem vozili s pležuhi

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je šlo za tri mladoletnike, ki so se pred tem vozili s pležuhi. Okoli 18.15 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi vse tri mladoletnike, na gozdni cesti med Partizanko in Vidcem, našli zdrave in nepoškodovane. Prepeljali so jih na varno, v njihov gasilski dom.

Policisti so v razgovorih ugotovili, da so se mladoletniki, stari 16 in 17 let, na območju Areha in Bellevueja vozili s pležuhi, med vračanjem pa so zašli s poti.

Hoja po zasneženem Pohorju precej bolj naporna

»Na Pohorju je trenutno ogromno snega, ki je spremenil podobo pokrajine in zahteva več napora pri hoji. Pri orientaciji na tem terenu je potrebno več previdnosti, pri hoji pa upoštevati, da je ta bolj naporna in vam bo vzela več časa. Ne pozabite tudi na dodaten vpliv nizkih temperatur in megle ter upoštevajte, da se začne sonce zahajati že pred 17.00,« pojasnjujejo na Gorski reševalni službi Maribor.

»Če se že odpravite na pohod, obvestite svojce o vaši načrtovani poti in se je držite. Obvestite jih tudi o približni uri povratka, na določenih predelih Pohorje ni pokrito z gsm omrežjem in v primeru težav ne boste mogli poklicati na pomoč. Bodite ustrezno oblečeni in s seboj imejte topel napitek, ne pozabite tudi na 'železno rezervo' v nahrbtniku ter prvo pomoč in svetilko,« še opozarjajo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

RED BUL BUTLI TI ,DA KRILA

Navijac (nepreverjen)

Posledics ukrepov..nimajo nobene kondicije-)

Starejše novice