Foto: lastnica živali
Nesrečnim koncem naših štirinožnih prijateljev kar ni videti konca. Včeraj je Štajersko pretresel pokol drobnice v okolici Zavrča.

Užaloščena lastnica poginulih živali je včeraj na Facebook profilu delila žalostno zgodbo, ki je pretresla njeno družino. Objavo so uporabniki Facebooka hitro delili in pokol drobnice je pretresel celo Štajersko.

Foto: lastnica živali

Na drobnico so se najverjetneje spravili psi

Lastnica drobnice je povedala: »Trenutno vam ne znam povedati kaj več o tem groznem dogodku. Poklicali smo policijo in poskusili bomo najti krivca ...« Neuradne informacije zaenkrat kažejo, da naj bi drobnico napadli psi, ki bi lahko prišli tudi iz Hrvaške. »V mislih imamo tudi šakale, ki so pri nas zaščiteni ... A člani lovske družine pravijo, da ti naj ne bi bili. Mi se bomo trudili, da zadevi pridemo do dna,« še dodaja lastnica.

Foto: lastnica živali

Zveri so pokončale 16 živali, 4 se še borijo za življenje

Zveri so ubile pet živali, dve so morali na kraju pokola uspavati, saj so bile poškodbe bile prehude, da bi bile možnosti preživetja. Ubitih je bilo še šest mladičev. »Sedem živali smo dali veterinarsko oskrbeti, vendar so tudi od tega tri danes ponoči preminile,« podoživlja lastnica. Štiri živali se trenutno še borijo za življenje. 

Foto: lastnica živali

Dogodek je prizadel celo družino

»Upam samo, da se bo lastnik/ca te zveri sama javila ... Za nas in moje otroke je to grozen dan, namesto da bi opazovali živali skozi ograjo, gledajo, kako kupe naših živali vozimo pogrižene in ubite domov, da jih bo higienska služba odpeljala,« je na Facebooku sporočila prizadeta lastnica drobnice.

Foto: lastnica živali

Ne gre za osamljen primer

V okolici sta se pred kratkim zgodila še dva pokola: »Z objavo na Facebooku sem želela doseči, da se prepreči še kakšna takšna tragedija, zdaj se je namreč izvedelo še za 2 manjša pokola v naši okolici, v zračni razdalji 1,5 kilometra. Glede na to, da je na našem območju veliko rejcev drobnice, je možno, da nam bo uspelo razkrinkati krivce, saj se takšen nagon za klanje po mojem ne bo končal... Jaz si seveda želim, da smo bili mi zadnji, ki smo doživeli takšen grozen prizor,« še dodaja užaloščena lastnica.

Foto: lastnica živali

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Diver (nepreverjen)

To pa niso psi' bi rekel' sicer pa sploh ni tezko ugotoviti.

tito. (nepreverjen)

šiško tukaj bi te potrebovali

Starejše novice