Slika je simbolična.
Na območju Petrovč in Radeč so občani opazili medveda. Medvedjo družino na tem območju lovci že nekaj dni spremljajo.

Celjski policisti so bili danes obveščeni, da je v nočnih urah v Zagradu, na območju Radeč, medved v kokošnjaku pokončal in odnesel nekaj kokoši.

Predstavniki Lovske družine Radeče medvedjo družino na tem območju že nekaj dni spremljajo in tudi v sodelovanju s policisti občane ter pohodnike opozarjajo na prisotnost medvedov.

»Kljub temu da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj se na omenjenem območju pohodniki čim manj zadržujejo, če pa že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil,« opozarja policija.

Medveda je danes sprehajalka opazila tudi na pešpoti ob Savinji na območju Petrovč.

Policisti so v sodelovanju s predstavnikom zavoda za gozdove sprehajalce na tem območju opozarjali na medveda.

Po besedah policije problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. 

»Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika,« svarijo policisti.

»Ne glede na to, da je možnost ponovnega srečanja na teh območjih z medvedi majhna, sprehajalce in pohodnike opozarjamo, naj bodo previdni, pse pa naj imajo na povodcih,« še opozarjajo možje v modrem.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Ste povedali medvedu ,da mora nositi masko?

11 (nepreverjen)

Verjetno je Medo tudi lačen in postane ful drugačen.

pohorskisvizec (nepreverjen)

Me zanima, kateri pasme pes se bo zagnal proti kosmatincu? Kolk je težek medved...tam 150/200 kg!

Starejše novice