Slika je simbolična.
Minuli konec tedna so imeli ormoški policisti polne roke dela. Zraven številnih vinjenih voznikov so obravnavali tudi najdbo poginulega srnjaka, fizični napad osebe nad drugo ter tudi primer nasilja v družini.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 30. aprila 2021, do 7. ure dne 3. maja 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

Petek, 30. april

Ob 8.20 je oškodovanec iz Lahoncev ormoške policiste obvestil, da mu je neznani storilec poškodoval živo mejo. Zadevo bodo s poročilom odstopili na ptujsko državno tožilstvo.

Ob 12.02 je voznik osebnega avtomobila policiste obvestil, da je v gozdu na lokalni cesti Dobrava – Litmerk, trčil v srno, katera je s kraja zbežala. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče in v tej zvezi izdala potrdilo.

Ob 12.05 so bili obveščeni o najdbi poginulega srnjaka, v bližini igrišča velikonedeljskega župnišča. Za odstranitev srnjaka je poskrbel lovec Lovskega društva Velika Nedelja.

Ob 19. uri so osebi proti potrdilu zasegli ročno zvit delno pokajeno cigareto s posušenimi rastlinskimi delci zeleno - rjave barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zaseženi delci bodo poslani na preliminarni test in v primeru pozitivnega rezultata sledi zoper kršitelja hitri prekrškovni postopek.

Ob 19.25 so policisti v naselju Lasigovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala v obcestni jarek in nato na travnik ter si pri tem poškodovala vozilo. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog.

Sobota, 1. maj

Ob 12.38 je patrulja na lokalni cesti v naselju Žerovinci, ustavila in kontrolirala 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven, 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Ker se voznik ni strinjal z zapisnikom o preizkusu alkoholiziranosti, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje na Policijski postaji Ormož. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče.

Ob 14.10 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci. 65-letni voznik kolesa z motorjem je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal preko bankine na brežino, nato pa v obcestnem jarku padel in se telesno poškodoval.

Na kraju je ekipa nujne medicinske pomoči z dežurno zdravnico iz Zdravstvenega doma Ormož, nudila vozniku prvo pomoč. Voznik je bil s kraja odpeljan v ptujsko bolnišnico na opazovanje. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven, 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče. Zaradi povzročitve prometne nesreče je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Ob 17.51 je patrulja na lokalni cesti v naselju Veliki Brebrovnik, ustavila in kontrolirala 57-letnega voznika motornega kolesa. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven, 0,56 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19. uri je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.28 so imeli policisti ponovno v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 19.54 so bili ormoški policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prišlo do fizičnega napada ene osebe nad drugo. Pri tem je bila napadena oseba z reševalnim vozilo odpeljana v Splošno bolnišnico Ptuj. Policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja nasilništva. Po vseh zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.

Ob 20.40 so bili policisti obveščeni, da je v stanovanju onemogla oseba. Na kraj so prišli tudi gasilci, kateri so na silo vstopili v stanovanje, kjer pa je bila močno vinjena oseba. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je oseba ključ od stanovanja izgubila in namerno klicala na pomoč. Gasilci so zamenjali ključavnico, po posvetu z državnim tožilcem so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 20.57 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,06 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, saj je bil voznik začetnik, prepovedana mu je tako nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.40 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kjer je bilo v postopku ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo na kraju zaseženo vozilo, zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 2.11 so bili ormoški policisti obveščeni o motenju nočnega počitka z glasno glasbo. Patrulja ob prihodu na kraj je sama zaznala glasno glasbo, zaradi česar je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Nedelja, 2. maj

Ob 12.08 so bili policisti obveščeni, da oseba v Splošni bolnišnici Ptuj išče zdravniško pomoč, saj je bila pretepen s strani znane osebe. Policisti so z zbiranjem obvestil, da gre v danem primeru za utemeljen sum kaznivega dejanja nasilja v družini, zaradi česar so eni osebi odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo in bodo po zbranih obvestili na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 12.14 so bili policisti obveščeni še o poškodovanju prometnega znaka. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometni znak zaradi slabe pritrditve padel po nabrežni v obcestni jarek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice