V Dobrovcah in Dupleku na delu ponovno zastrupljevalec malih živali, pazite na svoje ljubljenčke.

Na socialnem omrežju Facebook se je ponovno razširila novice o zastrupitvah psov – na delu naj bi bil te dni namreč ponovno zastrupljevalec iz Dobrovc.

»Lastnica psa iz Dobrovc strogo opozarja, da bodimo pozorni, kajti neki bedak nastavlja na dvorišča sredi noči kose klobas s strupom, da bi nam uboge pse, ki jih imamo neizmerno radi, rad zastrupil, tako da preden ko izpustite psa na dvorišče, preglejte, če je kje nastavljeno kaj sumljivega,« je sporočilo, ki kroži po družbenih omrežjih.

Povzročitelju pa še sporočajo, da ga bodo slej ko prej ujeli.

Zastrupljevalec tudi v Dupleku

Kot pod zloglasnim sporočilom o zastrupljevalcu iz Dobrovc pišejo jezni uporabniki družbenih omrežij, je te dni na delu tudi zastrupljevalec v Dupleku, in sicer gre na enak način nastavljanja strupa - s klobaso, odvrženo na tla. Oglasila se je namreč zasebna veterinarka, ki meni, da sodeč po krvnih analizah zastrupljevalec uporablja antifriz. Ta je namreč sladek po okusu in ga žival rada poliže.

»Če ugotovite prve znake zastrupitve, dajte živali takoj oglje (v prahu ali tabletah) in sicer 2-3x običajno dozo, nato pa urgentno pokličite veterinarja domov ali pa v ambulanto z njim. Če je pomoč hitra, se še da kaj naredit, sicer pa pride do nepopravljivih poškodb jeter, predvsem ledvic,« je zapisala.

O zastrupitvah v Dupleku smo sicer že pisali, in sicer v bližino novega Wake Parka Dooplek, o čemer so že opozarjali upravniki vodnega parka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice