Samo letos zasegli že deset vozil (foto: Bobo).
Celjski policisti poročajo o nenavadnem primeru voznika, ki so mu samo letos zasegli že deset vozil. Več vozil so mu zasegli tudi že v preteklih letih.

Sinoči so policisti Policijske postaje Slovenske Konjice na območju Loč obravnavali voznika osebnega vozila. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Vozil je neregistrirano osebno vozilo, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Poleg tega je voznik vozil v času omejitve gibanja.

Policisti so 36-letniku zato vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške bo voznik plačal 3100 evrov globe.

Na Policijski upravi Celje so ob tem razkrili: »Pred sinočnjim zasegom smo vozniku od junija letos zasegli še devet vozil. Vsa vozila so bila na podlagi odločitve sodišča uničena. Več vozil smo mu zasegli tudi že v preteklih letih.«

Pijan voznik v večini uporablja stara in pogosto neizpravna vozila

Omenjeni 36-letnik, doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, je v večini primerov, ko so ga obravnavali in vozila zasegli, vozil pijan. Sinoči je alkotest pokazal 0,73 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

»Zaradi pogoste vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov je 36-letnik v prometu nevaren tako sebi kot tudi drugim udeležencem. Vozila, ki jih uporablja, so v večini primerov stara in pogosto neizpravna ter s tem tudi nevarna,« so opozorili na celjski policijski upravi.

Letos so na območju Policijske uprave Celje voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 525 vozil.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Zapret na psihiatrijo.OK,pozrem dejstvo,da zapravlja,moj,nas,davkoplacevalski denar,ampak ta svojat je potencialni morilec.Ce ze,sebe naj ogroza kolikor hoce,ampak naj ne spravlja v nevarnost nedolznih ljudi,ki bi mu cist slucajno prisli na pit.Nezaslisano.To norenje bi se moralo ustaviti ze pri max 3.vozilu.Kazni so neucinkovite,edina resitev je,da ga spravijo "na varno".

Pje (nepreverjen)

Zapret policaje,ker ga ne izločijo iz prometa preden bo povzrocil nesrečo.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Pje je debil. Policaji vsakič opravijo svoje delo. Niso oni odgovorni, če je zakonodaja v kurcu - ne morejo po svoje zapirat koga hočejo levo in desno. Mar je to spet Off?

In reply to by Pje (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Tocno tako

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Le kako je to mogoče? Ta bedak - pacijent bi moral biti že zdavnaj na Dobu!

Žalost (nepreverjen)

Ojoj ta naša zakonodaja. Prav se čaka, da nastanejo žrtve potem pa se zmigajo.

VojkoZMajolko (nepreverjen)

"Policisti so 36-letniku zato vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške bo voznik plačal 3100 evrov globe."
Ja pa ja, plačal ne bo nič. Razen tega, da bo nabavil še eno staro kišto.

Starejše novice