Kriminalisti so razbili slovensko kriminalno združbo, ki je na Štajerskem organizirala prostitucijo. Člani združbe so bili vsi Slovenci, stari med 24 in 66 let. Žrtve, ki so bile tako Slovenke kot tujke, so zadrževali v hiši v Žalcu.

Celjski kriminalisti so danes predstavili podrobnosti devetmesečne preiskave, v kateri so odvzeli prostost šestim osebam zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj trgovine z ljudmi in kaznivih dejanj zlorabe prostitucije.

Člani kriminalne združbe so bili vsi Slovenci, stari od 24 do 66 let, je pojasnil vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk. Delovali so tako, da so na območju Žalca opremili stanovanjsko hišo in tam novačili dekleta za prostitucijo.

Zasegli tudi pištolo in drogo

Tekom kriminalistične preiskave so kriminalisti uporabili tako klasične, kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Pri hišnih preiskavah so osumljenim zasegli tudi pištolo z naboji, manjšo količino prepovedanih drog kokaina in konoplje, video nadzorni sistem, s katerim so osumljenci kontrolirali uporabnike storitev, in več poslovne dokumentacije gospodarske družbe, v okviru katere so osumljenci organizirali izvajanje kaznivih dejanj.

V prostitucijo prisilili vsaj 13 Slovenk in Ukrajink

Po nastavitvi v hišo so ženske silili v dajanje spolnih uslug, čeprav so jim sprva povedali, da bodo delale kot plesalke. V hiši so se prostituirale tako Slovenke kot tudi nekaj državljank Ukrajine.

Skupno so kriminalisti identificirali 13 žrtev, starih od 25 do 40 let. Med žrtvami je bilo 9 Slovenk in 4 Ukrajinke.

Kriminalna združba naj bi polovico zaslužka zadržala zase, žrtvam pa so postavili mesečno normo v višini tisoč evrov. Če te s spolnimi zaslugami niso dosegle, so morale razliko same doplačati, so še razkrili kriminalisti.

Več kot 700 obiskov, osumljenci pridržani

V času preiskave so evidentirali 700 obiskov strank, natančno protipravno pridobljeno finančno korist pa policisti še preiskujejo. Po vsej verjetnosti je bilo obiskov še veliko več. Cene spolnih uslug naj bi se gibale med 60 in 180 evrov.

Kriminalisti bodo podali ovadbo zoper 8 fizičnih in eno pravno osebo, preko katere so člani kriminalne združbe prikazovali zaposlitev žrtev. Skupno so zaznali sum petnajst kaznivih dejanj trgovine z ljudmi in zlorabe prostitucije, so še pojasnili. Pet oseb so v soboto privedli k preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Celju, ki je zanje odredil sodno pridržanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice