Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policija opozarja: Če voziš, ne pij, če piješ, ne vozi.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 442 klicev, od tega 126 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale,
  • devet povoženj živali,
  • štirim kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,
  • enega voznika osebnega avtomobila so pridržali do streznitve,
  • 19 prijav kršitev javnega reda in miru, deset na javnih krajih in devet v zasebnih prostorih.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti so imeli včeraj zgodaj popoldan v postopku dva državljana Češke, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom čeških registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Le dobre pol ure kasneje so imeli v postopku državljana Slovenije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Tik pred 17. uro so imeli v postopku še državljana Avstrije, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so tujce oglobili, slovenskemu državljanu pa izdali plačilni nalog.

Vlom

Neznani storilec je v noči na 11. junij 2021 skozi okno vlomil v podjetje na Belokranjski ulici v Mariboru in iz njega odtujil manjši trezor z gotovino.

Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Pridržan do streznitve

Policisti v Svetem Tomažu so včeraj popoldan ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,64 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker si ni zagotovil nadomestnega prevoza, so ga policisti pridržali do streznitve. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Ostal brez vozila

Policisti so včeraj, malo po poldnevu, v Vosku ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila

Ker so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili tako, da so mu vozilo zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,22 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Kršitelju so izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali tudi obdolžilni predlog.

Vozilo so mu zasegli

Na Ptuju so policisti okoli 13. ure ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da je vozilo, ki ga je vozil, neregistrirano, in da voznik nima vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije B. 

Policisti so mu odvzeli registrski tablici, nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu pa so mu preprečili tako, da so mu vozilo zasegli.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,19 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zoper kršitelja bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice