Slika je simbolična.
To so rezultati petkovega poostrenega nadzor nad kolesarji in vozniki motornih vozil, ki ogrožajo njihovo varnost.

Na območju Policijske uprave Maribor so policisti minuli petek, med 7. in 14. uro, izvajali poostrene aktivnosti za izboljšanje varnosti kolesarjev v cestnem prometu. 

Ob izvajanju aktivnosti so pri nadzoru cestnega prometa posebno pozornost namenili ugotavljanju kršitev povezanih s problematiko kolesarjev v cestnem prometu, tako kršitev kolesarjev kot tudi kršitev voznikov motornih vozil, ki ogrožajo varnost kolesarjev.

V povezavi z varnostjo kolesarjev v cestnem prometu, so pri izvajanju poostrenega nadzora ugotovili 74 kršitev cestno prometnih predpisov, in sicer 68 kršitev kolesarjev in šest kršitev voznikov motornih vozil, ki so ogrožali kolesarje. 

Zaradi teh kršitev so 16 kršiteljem izrekli globo, 52 kršiteljev pa opozorili.

Med kršitvami kolesarjev so pri enem kolesarju v Mariboru ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je kolesarju v izdihanem zraku pokazal vrednost več kot 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Ja kolesarji se imajo za bogove na cesti

Lider (nepreverjen)

Poostrit kontrolo in jim pisat kazni. Tudi z el. skiroji so pravi biseri.

klubi (nepreverjen)

Upoštevaj pravila na prehodu za pešce in kolesarje,pa nobenega ne boš povozil , razen če si dobre volje. Očitno pa ta virus tudi poklicnim šoferjem škoduje ( avtobus )

pohorskisvizec (nepreverjen)

Točno Lider, kaj ti na skirojih počnejo, pa skoraj vsi brez čelade...da ne govorim o tistih, ki se radi vozijo po pločnikih!

Starejše novice