FOTO: LPD Steiermark
Nedaleč stran od slovenske meje, zgolj kakšnih dvajset kilometrov od Goričkega je včeraj prišlo do streljanja na policijsko vozilo.

Včeraj okoli 18. ure je v avstrijskem Gnasu, ki je le kakšnih dvajset kilometrov oddaljen od Goričkega, prišlo do streljanja. Moški je z balkona svoje hiše streljal na policijsko avto in ga pri tem tudi zadel, poroča Kleine Zeitung.

Strelca so okrepljene policijske enote poskušale moškega prepričati, da se preda, kar jim je po dveh urah tudi uspelo. Pri incidentu na srečo ni bil nihče poškodovan.

Kaj se je dogajalo?

Ko je na kraj dogajanja pripeljalo prvo policijsko vozilo, je moški na vozilo streljal približno pol ure. Streljal naj bi s pištolo, ob tem pa ni znano ali je poleg policijskega vozila poškodoval še kaj drugega, še poroča Kleine Zeitung. Na kraj je prispela specialna enota Kobra, prav tako so na kraj prispeli tudi strokovnjaki pogajalske skupine.

Notranje ministrstvo je nato poslalo še dva helikopterja. Motiv za dejanje je trenutno neznan, pred dogodkom pa naj bi moški svoji partnerici grozil s samomorom. Ta je poklicala policijo in pobegnila. Osumljenec je policistom znan, ampak nikoli ga niso obravnavali zaradi nasilja. Po nekaterih podatkih naj bi se v preteklosti že nahajal na psihiatriji.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bejle zavec (nepreverjen)

tau so pa tej migranti

Boko Haram (nepreverjen)

Terorist ... jezen na policijo ker mu ne dovoli svercat "migrantov teroristov"

Starejše novice