Foto: Bobo
Iz Hrvaške poročajo o posledicah, ki so nastale zaradi današnjega potresa.

Prvi potres z močjo 5,3 je območje stresel ob 6.24. Trajal je nekaj sekund. Žarišče potresa je bilo sedem kilometrov severno od Zagreba in šest kilometrov jugovzhodno od Kašine, približno deset kilometrov pod zemeljskim površjem.

Ob 7.01 je območje stresel nov potres, nekaj krajši od prvega. Po podatkih EMSC je bila njegova magnituda 5,0, središče je bilo na približno istem območju pet kilometrov pod zemeljskim površjem. Tretji pa je območje ob 7.41 stresel z magnitudo 3,7.

Po prvih poročanjih so zdravniki potrdili smrt 15-letnice, ampak kot kaže najstnice še ne gre odpisati. Predstojnik otroške bolnišnice v Zagrebu Goran Roić je namreč povedal, da je 15-letna deklica v kritičnem stanju in jo oživljajo, poroča STA.

Mesto brez elektrike in vode

Iz Zagreba poročajo o gmotni škodi, deli mesta so brez elektrike in vode. Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina je bil poškodovan otrok, ki so ga pripeljali v bolnišnico. Nanj je padel del strehe. Še najmanj ena hiša se je zrušila. Več ljudi naj bi bilo ujetih v ruševinah, še poroča Hina. Aktivirana je zagrebška civilna zaščita. Zaradi manjših požarov so na delu tudi gasilci, še poroča STA.

V Zagrebu so popokali zidovi na zgradbah, odpadal je omet, prebivalci poročajo o prevrnjenih omarah. Številni prebivalci Zagreba so na ulicah, saj se bojijo novih potresnih sunkov, še navaja HRT. Odlomil se je tudi vrh južnega zvonika zagrebške katedrale.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)

15 letna punca!!!!

Haja (nepreverjen)

Hvala, da ste popravili, da je punca in ne fant! Ne vem, kje dobivate podatke.

Starejše novice