Zaradi domnevno neporavnanih obveznosti z najemom stanovanja se je to nedeljo v enem izmed stanovanj na Kardeljevi cesti zgodil hud incident.

Okoli 13. ure 69-letnik pozvonil na vratih stanovanja na Kardeljevi cesti v Mariboru, ki ga njegov sin daje v najem. Ko mu je 59-letni najemnik odprl vrata, ga je starejši zaradi domnevno neporavnanih obveznosti nemudoma udaril v obraz.

Po udarcu nad najemnika še s sekiro

Najemnik je po udarcu sunkovito zaprl vrata, a se napad pri tem ni končal. Starejši je namreč vrata s silo telesa vrgel s tečajev. Da bi preprečil vstop, je najemnik z notranje strani tiščal vrata nazaj, 'izterjevalec' pa je z roko segel med vrata in podboj ter z manjšo sekiro zamahoval proti najemniku.

59-letnika s sekiro ni uspel zadeti, v boju mu je ta uspel sekiro prijeti in iztrgati iz rok. Takrat so na kraj dogodka že prišli policisti, ki so starejšemu ob prijetju našli še bajonet in štartno pištolo. Te predmete so 69-letniku zasegli.

Najemnik je zaradi udarca v glavo utrpel lahko telesno poškodbo, zdravniško pomoč je iskal v UKC Maribor. Policisti bodo napadalca kazensko ovadili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice