Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so v preteklem dnevu obravnavali več kaznivih dejanj in nesreč, med drugim dva vloma, požar in prepogumnega voznika na avtocesti.

Vijugal po avtocesti

Popoldan so policisti na telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da po avtocesti A1, na relaciji od Frama proti Mariboru, voznik osebnega avtomobila ovira promet z vijuganjem svojega osebnega avtomobila po vozišču.

Policisti so ga ustavili in ugotovili, da je imel v organizmu 0,71 miligramov na liter alkohola.

Policisti so mu, seveda, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Vloma v trgovino in novogradnjo

V novogradnji v Miklavžu na Dravskem polju sta iz novo zmontirane kuhinje izginila steklokeramična plošča in pečica v vrednosti okoli 5000 evrov.

Policisti so ugotovili, da je do vloma in kraje prišlo med 27. in 29. avgustom 2021, storilca še iščejo.

Prav tako je neznani storilec na območju Lenarta skozi steklena drsna vrata vlomil v trgovino in iz predprostora trgovine odtujil motokultivator.

Materialna škoda znaša okoli 3500 evrov.

Požar v garaži

V Vinarjih na območju Slovenske Bistrice je zaradi napake na električni napeljavi vozila zagorel osebni avtomobil, ki je bil parkiran v garaži v pritličnem delu hiše.

Lastnik vozila je poskušal požar pogasiti sam, a mu to ni uspelo.

Do prihoda gasilcev je vozilo zgorelo v celoti, poleg tega pa še krožna žaga in dva gasilna aparata. Požar so nato pogasili gasilci.

Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov. Ker je tuja krivda za požar izključena, bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Čez mejo tam, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj so imeli policisti na območju policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Nemčije, državljana Bosne in Hercegovine in tri državljane Hrvaške.

Vsi so poskušali s svojimi vozili nedovoljeno prestopiti državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda in brez ustreznih dovoljenj.

Vse tri voznike so oglobili. Vsi trije Hrvati so se vrnili na Hrvaško, državljana Bosne in Hercegovine pa so policisti pridržali do predaje hrvaškim varnostnim organom.

Kaj še so obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 228 klicev, od tega 77 interventnih. Obravnavali so tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • šest povoženj divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, tri na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • dva požara.

Prav tako so policisti našli motorno kolo v vrednosti okoli 2300 evrov, ki je bilo v začetku avgusta ukradeno z dvorišča stanovanjske hiše na Maistrovi ulici v Mariboru. Vrnili so ga lastniku.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice