Slišal je zvonenje pri vratih. Ko je odprl, sta ga pretepla in oropala.

65-letni Celjan je tamkajšnjo policijo v četrtek obvestil, da sta ga v dopoldanskih urah oropala njegova 34-letna znanka in takrat še neznani moški.

Z zbiranjem obvestil so celjski policisti ugotovili, da je 34-letna Celjanka v stanovanjskem bloku v Celju pozvonila pri 65-letnemu znancu. Ko ji je odprl vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan, ki je od 65-letnika zahteval denar. 

»Ko mu je dejal, da denarja nima ga je vrgel na posteljo in močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zob in povzročil še več drugih poškodb. Medtem je 34-letnica preiskala stanovanje. Iz denarnice je oškodovancu vzela manjšo vsoto gotovine iz omare pa še dva srebrnika,« opisujejo možje v modrem.

Storilca sta mu vzela še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. 65-letnik je našel rezervni ključ, zapustil stanovanje, pomoč poiskal v celjski bolnišnici in zadevo prijavil policiji.

40-letni nasilnež stari znanec policije

Osumljena so celjski policisti izsledili in jima odvzeli prostost. Danes ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj ropa, hude telesne poškodbe in protipravnega odvzema prostosti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Kot so možje v modrem še sporočili, 34-letnice do sedaj še niso obravnavali, 40-letnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Andrej Žalec (nepreverjen)

Kako je možno, da večkratnemu povratniku sodnik ne prisodi toliko let zapora, da se spametuje oziroma, da ga ni v svobodni družbi. Da je storilec mene poškodoval, bi državo tožil, ker POLICIJI ZNANEGA zločinca ni umaknila iz družbe in me zavarovala. Sem državljan, ki plačuje davke in zato morajo državni organi poskrbet za mojo varnost, saj samemu mi obrambe pred zločinci ne dovolijo z zakoni. Ko bo tob dovolj, se bo mogoče spremenil ta znani "po zaslišanju, je sodnik večkratnega povratnika in policiji znanega zločinca izpustil na prostost"

Starejše novice