FOTO: Jure Banfi (Iz arhiva)
Po sobotni tekmi med Mariborom in Koprom, ki se je končala z neodločenim izidom, je prišlo do incidenta med domačimi navijači in policisti. Poškodovani so bili trije policisti, eden je izvlekel tudi službeno pištolo.

Dvoboj Maribora in Kopra je imel tudi tretji polčas, in to izven stadiona. Zavrelo je namreč med Violami in policisti. Policiste je med izvajanjem policijskih nalog neposredno napadlo več deset navijačev.

Navijači med izvajanjem postopka napadli policiste

Darko Lamot, vodja Oddelka za splošne policijske naloge na Policijski upravi Maribor pravi, da je prišlo s strani mariborskih navijačev do oviranja policistov, ki so izvajali ta postopek.

»Začeli so policiste odrivati, potiskati in na neki način iztrgati to osebo, ki so jo imeli policisti v postopku«.

Napadeni policisti so poklicali okrepitve, vendar so navijači tudi njih napadali.

»So navijači policiste odrivali, jih obrcavali, policisti so pri tem uporabili prisilna sredstva, predvsem plinski razpršilec,« pojasnjuje Lamot.

Policist izvlekel pištolo in vstavil naboj

Uporabili so tudi palico in telesno silo. Nato so navijači v policiste vrgli zaščitno ograjo in na tla podrli tri policiste, ki so jih nato začeli brcati po telesu. Policistom se je nekako le uspelo rešiti in so se začeli umikati, a navijači niso odnehali. 

»V tej situaciji je od policistov za zavarovanje sebe in za zavarovanje samega postopka izvlekel službeno orožje. V službeno orožje je tudi vstavil naboj, to se pravi je repetiral,« razlaga Lamot.

Vendar samega orožja potem ni uporabil, saj so navijači po izvleku orožja prenehali z napadom. 

V klubu dogodka ne komentirajo

V klubu sobotnega dogodka ne želijo komentirati, pravijo namreč, da je do incidenta prišlo po koncu tekme in izven stadiona, pa tudi, da policija preiskave še ni zaključila.

Policisti trenutno sicer intenzivno zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo dogodka, tako glede suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi kakor tudi glede okoliščin uporabe prisilnih sredstev. Pridržan sicer ni bil nihče. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

A ni že čas, da to hordo ki se prikazujejo kot navijači dokončno prepove. Kako dolgo še, bo ta drhal metala slabo luč na prave navijače in simpatizerje kluba? Za to drhal je veliko dela v kamnolomih.

Jopis (nepreverjen)

Vse tekme bi morale biti brez gledalcev. Za izgrednike pa globoke kazni. Policaji pa naj ze enkrat bodo policaji ali pa naj grejo domov

Jopis (nepreverjen)

Vse tekme bi morale biti brez gledalcev. Za izgrednike pa globoke kazni. Policaji pa naj ze enkrat bodo policaji ali pa naj grejo domov

Glord (nepreverjen)

Viole (oz. bolje rečeno, Nova garda) so navadna balkanska mafijska drhal, ki jih fuzbal niti ne zanima veliko. Pravi navijači so se že nekaj časa nazaj raje preselili na vzhod.

Surfeiter (nepreverjen)

Povsod znajo (Anglija npr.), le mi zopet ne ... poglejte si vaše predloge (tekme brez gledalcev in druge gluposti) in jasno postane kakšna miselnost valja Maribor ...

Starejše novice