Konec tedna so zaznamovale prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi kolesarji. V dveh sta se kolesarja hudo poškodovala, v dveh kolesarki lažje.

Minuli konec tedna so zaznamovale kar štiri kolesarske nesreče, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V Podčetrtku se je včeraj popoldne poškodoval mladoletni kolesar, ki je izgubil oblast nad kolesom, zapeljal v odtočni jašek in padel. Pri padcu se je hudo poškodoval.

V Kotljah se je v popoldanskih urah hudo poškodoval 54-letni kolesar, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča ter padel.

V  Podkraju, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, se je lažje poškodovala 46-letna kolesarka, ki je kolesarila za sinom. Kolesarka se je ustrašila, ker je sin, ki je izgubil oblast nad kolesom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišču padel in je padla še sama. Zaradi poškodb je ostala na zdravljenju v bolnišnici.

Nekaj pred 19. uro so policisti poškodbo kolesarke obravnavali tudi v Logu pri Rogatcu. Kolesarka je med vožnjo po makadamski cesti močno zavrla in padla. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Možje v modrem opažajo, da v zadnjem obdobju mnogo kolesarjev kolesari po glavnih cestah, kar je zaradi gostote prometa še posebej  nevarno.

Kolesarjem zato svetujejo, naj za vožnjo uporabljajo površine, ki so namenjene posebej njim oziroma stranske, prometno manj obremenjene ceste.

Pomembno je, da kolesarji poskrbijo za tehnično brezhibnost kolesa

Policisti Policijske uprave Celje opozarjajo, naj kolesarji pri vožnji uporabljajo čelado, nosijo svetla oblačila in uporabljajo odsevna telesa. Kolesarji so pogosto med tistimi udeleženci cestnega prometa, ki velikokrat kršijo cestno-prometne predpise.

Najpogostejše  kršitve  so  vožnja  v nasprotni smeri, neustrezno prečkanje cestišča,  vožnja  v nasprotni smeri in vožnja v rdečo luč na semaforju. Do konca maja bodo policisti zato poostreno nadzirali vožnjo kolesarjev.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katalizator (nepreverjen)

Oblast propagira kolesarjenje kot rešitev za promet v mestih , potem bi pa se najde Janez ,ki kritizira kolesarje . Narobe svet.

Starejše novice