Lokalna neurja so popoldne zajela občine Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi, kjer so zabeležili 55 dogodkov, kasneje pa tudi Črnomelj in Metliko.

Po opozorilu agencije za okolje je v zgodnjih večernih urah v vzhodni polovici države še povečana verjetnost za krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o posledicah ki jih je povzročilo neurje. Posredovati so morali gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot.

V neurju je meteorna voda zalivala prostore stanovanjskih objektov, garažno hišo, dvorišče stanovanjskega objekta in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podrl drog elektroenergetskega voda in odkril streho gospodarskega objekta.

V Mariboru drevo podrlo na stanovanjsko hišo

Ob močnejšem deževju in vetru je v Mariboru voda zalila dvorišče stanovanjske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so mariborski poklicni gasilci in pekrski prostovoljni gasilci, ki so očistili odvodne jaške ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.

Na Pohorju poškodovalo most in sprožalo plazove

Zaradi močnega neurja je na območju občine Ribnica na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Prostovoljni gasilci Ribnica - Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, z lokalnih cest odstranili nanose zemljine in mulja. Cesta proti Greglovem grabnu zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna, poroča uprava.

Težave tudi v Metliki in Črnomlju

V občini Metlika je veter razkril streho na gasilskem domu v kraju Gradac, na ceste je padlo več dreves, gasilci in dežurni delavci cestnega podjetja odstranjujejo posledice neurja. V občini Črnomelj v okolici Dragatuša in Brdarcev gasilci odstranjujejo podrta drevesa in pokrivajo strehe na treh objektih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice