Na tekmo med Mariborom in Sevillo se je odpravljala tudi skupina italijanskih navijačev, ki pa jim je slovenska policija preprečila obisk tekme.

Na včerajšnjo nogometno tekmo med Mariborom in Sevillo se je odpravljala tudi skupina 8 navijačev iz Italije, ki pa na tekmo zaradi posredovanja policije ni prispela. Policisti so ob 16.24 na počivališču Polskava ob avtocesti Ljubljana - Maribor ustavili kombinirano vozilo z italijanskimi registrskimi oznakami, v katerem je potovalo 8 italijanskih državljanov.

Pri enem od navijačev so policisti našli topovski udar, pri dveh drugih pa po dve bakli. Ker je imela organizirana skupina navijačev v vozilu, s katerim so potovali na športno prireditev, predmete za katere je glede na okoliščine bilo sklepati, da jih bodo uporabili za napad ali z njimi huje ogrozili javni red, splošno varnost ljudi ali premoženja, so policisti celotni skupini odredili prekinitev potovanja na športno prireditev, pojasnjujejo na PU Maribor.

Med samo tekmo in takoj po njej so mariborski navijači na stadionu prižgali večje število bakel. Policisti bodo tako zoper organizatorja prireditve uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o kršenju zakona o javnih zbiranjih.

Drugih nevšečnosti pred, med ali po tekmi mariborski policisti niso zaznali.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice