Policisti Policijske postaje Ptuj so v torek zjutraj zabeležili še enega od neslavnih rekordov na naših cestah.

Policistki Policijske postaje Ptuj sta minuli torek v zgodnjih jutranjih urah na Puhovi ulici na Ptuju z laserskim merilnikom hitrosti izvajali meritve hitrosti.

Zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti na cesti v naselju sta ob 5.26 ustavili 22 let starega voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na cesti v naselju vozil s hitrostjo 110 kilometrov na uro.

»Ker je voznik na cesti v naselju vozil s hitrostjo, ki je za več kot 50 kilometrov na uro večja od največje dovoljene hitrosti, sta policistki vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje na podlagi 113. a člena Zakona o prekrških in na Okrajno sodišče na Ptuju podali obdolžilni predlog,« so povedali na Policijski upravi Maribor.

Za takšno kršitev je po Zakonu o pravilih cestnega prometa predpisana globa 1.200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.
 

Hitrost še vedno glavni vzrok hujših prometnih nesreč

Policisti opozarjajo, da je neprilagojena hitrost vožnje še zmeraj najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami. Zato bodo policisti še naprej proaktivno izvajali nadzor cestnega prometa, da bi tako zagotovili varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

Policisti v tem tednu, od 16. do 22. septembra, ko poteka evropski teden mobilnosti, poostreno nadzirajo cestni promet. Posebej pozorni so na ugotavljanje prekoračitev hitrosti ter nepravilno uporabo naprav in opreme, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Znamka vozila pove vse.

marko890 (nepreverjen)

nic novega v racah veckrat en z golfom nori

Starejše novice