Slika je simbolična.
Patricija Verhovnik se ni odločila za priznanje pomoči pri poskusu umora v Poljčanah.

Za razliko od njenega partnerja, ki je bil pred nekaj dnevi že na predobravnavnem naroku po priznanju poskusa umora januarja letos v Poljčanah obsojen na sedem let zapora, je Patricija Verhovnik danes zavrnila priznanje krivde.

Začetek sojenje jo čaka 26. maja, ko bo tožilka Tadeja Majcen predstavila obtožnico.

Obtožena noseča v hišnem priporu

Majcnova je danes sodnici Danili Dobčnik Šošterič pojasnila, da sporazuma niso uspeli skleniti, zato tudi ni predstavila ponujene kazni v primeru priznanja.

Tudi obtožena, ki se noseča nahaja v hišnem priporu, je to potrdila, čeprav zdaj v primeru obsodbe tvega verjetno precej višjo kazen.

Njen zagovornik Urban Seničar je predlagal, da se sojenje opravi pred senatom, za priče pa bi vabil družino obdolžene, ki naj bi izpovedala stvari, s katerimi bodo po njegovem dokazali, da opis dogajanja v obtožnici ne ustreza povsem resnici.

Prav tako je zahteval izločitev privolitve obtožene, ki jo je ta dala policistom za odvzem njenega telefona, čemur je tožilka nasprotovala, saj da je Verhovnikova podpisala pisno privolitev.

Seničar je sicer vztrajal, da je dokument podpisala kar nekaj zatem, ko so ji telefon odvzeli in se je nahajal v rokah policistov.

Tudi zato je predlagal še zaslišanje policistov, ki so sodelovali pri njenem pridržanju, tako ena kot druga stran pa sta predlagali še zaslišanje že obsojenega Aljaža Verhovnika.

Obramba bo poskušala dokazati tudi, da sta se obsojeni Verhovnik in oškodovanec poznala že iz časov obiskovanja šole in da ne drži, da se pred dogodkom nista poznala.

Žrtev sprožila postopek ugotavljanja očetovstva

Do dogodka, ki se na srečo ni končal z najhujšimi posledicami, je prišlo 16. januarja letos v poznih večernih urah, ko se je 24-letni Verhovnik pripeljal v Poljčane in enako starega oškodovanca pričakal v bližini njegovega doma, da bi ga umoril in se ga tako skupaj s soprogo za vselej znebil.

Slednji je namreč bil pred tem tudi sam partner tri leta mlajše Patricije in je na sodišču sprožil postopek ugotavljanja očetovstva.

Verhovnik je na predobravnavnem naroku priznal vse očitke iz obtožnice, po kateri je tožilka v sklepni besedi ob olajševalnih okoliščinah, med katerimi so priznanje in obžalovanje dejanja, nekaznovanost in dejstvo, da bo obtoženi kmalu postal oče, ocenila, da je primerna kazen sedem let zapora, sodnica pa je predlogu v celoti prisluhnila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice