Vstop v novo leto sta na Štajerskem zaznamovali veliki tatvini.

Že prvi dan novega leta so policisti Policijske postaje Ptuj ob 5. uri na Remčevi ulici na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oziroma vlom v stanovanjsko hišo. Osumljenec, star 32 let, ki ne stanuje na območju Ptuja, je s silo telesa razbil steklo vhodnih vrat hiše, pri tem pa ga je zalotila stanovalka, zaradi česar je s kraja zbežal.

Policisti so osumljenca na podlagi opisa, ugotovitev ob ogledu kraja kaznivega dejanja in glede na način storjenega dejanja kmalu prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

V  soboto, 4.  januarja, ob 16.20, pa so ptujski policisti na Ormoški cesti na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine oziroma tako imenovano drzno tatvino na škodo tamkajšnje družbe. Malo pred tem je 22-letni osumljenec v tamkajšnji trgovini na posebno predrzen način ukradel večjo količino parfumov, v vrednosti skoraj 3.000 evrov. Parfume je skril v lastno nakupovalno torbo s kolesci in takoj za tem, v prisotnosti zaposlenih, stekel iz trgovine.

Dejanje osumljenega povratnika je v trgovini opazovala občanka, ki je o poteku dogajanja obvestila policiste, ti pa so se na njen klic takoj odzvali. Takoj po prihodu na kraj dejanja, sta policista opazila osumljenca, ki je tekel iz trgovine, ga dohitela in ga ob uporabi fizične sile prijela ter mu odvzela prostost. Odredila sta mu pridržanje, kasneje pa so ga privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je zanj odredil pripor, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice