Slika je simbolična.
Starši otrok mariborske šole so danes prejeli zaskrbljujoče obvestilo ravnateljice šole. V sporočilu jih opozarja, da se v okolici šole zadržuje moški srednjih let, nagovarja otroke in jim grozi.

Starši otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Tabor 1, so danes prejeli obvestilo, ob katerem jim je zastal dih. Ravnateljica jih v sporočilu opozarja, da se ob šoli zadržuje sumljiv moški, ki nadleguje otroke.

 »Dragi starši, skrbniki, dobili smo obvestilo, da se v okolici naše šole (na relaciji Tuš – Doživljajsko igrišče – blokovsko naselje za Mercatorjem ob Betnavskem gozdu) zadržuje moški srednjih let (na kolesu in brez) ter nagovarja mlajše otroke in jim grozi. Starejši otroci so povedali, da je znan pod imenom 'Pedofil Sandi'. Zadnji znan incident se je zgodil med 12.30 in 13.00 pred trgovino Tuš, obveščena je policija,« se glasi sporočilo.

»Iskreno prosim, da se pogovorite s svojimi otroci, ki hodijo domov sami ali se v popoldanskem času igrajo brez vašega nadzora na prej omenjenih lokacijah, da ignorirajo nagovarjanje nepoznanih oseb ter se zatečejo po pomoč v najbližjo trgovino, v šolo …« je v sporočilu pozvala ravnateljica.

Ne gre za potegavščino

Obvestilo je za Mariborinfo potrdila ravnateljica osnovne šole Martina Rajšp, ki je dejala, da ne gre za potegavščino in poziv staršem drži. 

»Opozorila smo prejeli s strani staršev in s strani trgovk, ki delajo v bližnji trgovini,« je za Mariborinfo dejala ravnateljica in pojasnila, da naj bi dotični moški otrokom govoril, da jim bo 'nekaj pokazal', nekaterim naj bi celo grozil s fizičnim nasiljem in umorom.

»Se pa slednje ni dogajalo na šolski ploščadi oziroma na šolskem igrišču, da bi to dogajanje lahko nadzorovali,« je za Mariborinfo še dejala ravnateljica, ki je že na to temo govorila s policisti, a ti potrebujejo čim bolj natančen opis moškega, ki ga pa šola (še) nima.

Kot je še dejala ravnateljica, so govorili tudi z otroki v šoli, ob tem pa znova pozivajo starše, da to storijo tudi sami in otrokom pojasnijo, kako ravnati in na koga se obrniti v tovrstnih primerih.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jelko Smrekar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

...vse skupaj je zgodba otrok ,ki jo potencirajo do skrajnosti ! Tako je nastala pravljica o Noriškem kraljestvu .

Zaskrbljena mama (nepreverjen)

Kakšno potenciranje otrok. Ko 10 letni otrok ne upa iz šole sam domov boš naredil vse da ga zaščitiš

In reply to by Jelko Smrekar (nepreverjen)

SergejK (nepreverjen)

Policija? Zaslišanje?

TABORČAN (nepreverjen)

Moja družina je cepljena. Še vedno bolj verjamem stroki kot neizobraženim širiteljem teorij zarot. Nenazadnje si vem sam poiskati informacije in ne rabim nekoga tretjega da misli namesto mene. Zdaj pa, če vaša teorija drži, da bomo cepljeni pomrli potem poskušam zdravo kmečko razmišljati - recimo, da nas bo cepljeno 60-70% ljudi. Torej če teorije zarote držijo bo preživelo največ 30% prebivalstva, torej vsi tisti, ki se niso cepili. Ker sem si že ustvaril sliko, kdo so ti necepitelji, v glavnem neizobraženi in s strani drugih lahko vodljivi osebki, dejansko v taki druščini niti ne bi želel živeti. Osebno pa menim, da je celotna zgodba ravno obratna. A res verjamete, da vam bodo vstavili čip? ha,ha, ta je dobra. Ne moti pa nikogar da čip vsak dan nosimo v žepu.

mislimmmm (nepreverjen)

ti si lahko vodljjiv jjanšist

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Simon Valcl (nepreverjen)

Nori Dragoš se spet na otroke spravlja?
Ga ne more gdo spravit k pameti?

Starejše novice