Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Medihi Hromadžić, ki je po prepričanju tožilstva marca letos v stanovanjskem bloku na Pobrežju najmanj 48-krat zabodla sestro dvojčico in 12-krat z nožem ranila 58-letno mater.

Pred sodni senat, ki mu predseduje sodnik Danilo Obersnel, je kot priča danes stopila mati dvojčic Iznada Hromažić in se spomnila dogajanja 8. marca letos.

»Zbudili so me kriki v kuhinji. Vstala sem in tam zagledala vso okrvavljeno hčerko. V šoku sem bila. Mediho sem poskušala ustaviti, ko mi je z nožem pristopila in me večkrat zabodla v trebuh. Vseeno je ranjeni Mersihi uspelo zbežati na hodnik. Meni je v tistem trenutku zdrsnilo in nekako sem uspela steči za Mersiho, a me je Mediha dohitela in še enkrat zabodla. Izgubila sem zavest in zbudila šele v reševalnem vozilu,« je opisala Iznada Hromažić.

Pred tem tragičnim dogodkom ni opazila kaj posebnega v odnosu med sestrama, četudi se nista dobro razumeli in sta se pogosto prepirali. O Medihi še pravi, da je bila zelo naporna in je vselej želela imeti vse nadzorom, zato je kar naprej vsiljevala svojo voljo. Vseeno pa je poudarila, da so bila vse tri trpinčene še v času, ko je bila poročena z očetom obeh dvojčic.

Želi, da ji mama kdaj odpusti

Po pričanju mame je za besedo prosila še obdolžena Mediha in sodnemu senatu povedala: »Počutim se grozno. Tega, kar sem storila, se ne spomnim, a vem, da bom s tem morala živeti vso življenje. Hudo mi je, ker je sestra mrtva. Tudi del mene je umrl. Upam, da mi bo mama kdaj lahko oprostila.«

Ob prihodu policistov je z nožem stala na stopnišču

Situacijo takoj po dogodku je sodišču podrobneje opisal policisti Policijske postaje Maribor II David Kaiser, ki je med drugim dejal, da je napadalka ob njihovem prihodu stala na stopnišču z nožem v roki, žrtev na tleh, ki so jo oživljali, pa ni več kazala znakov življenja. »Ko smo napadalki ukazali, da odvrže nož, je to molčeče tudi storila. Držala je večji kuhinjski nož. Potem smo jo vklenili,« je pojasnil Kaiser.

Večkrat se je potožila svojemu fantu

Pričal je tudi Mersihin nekdanji fant, ki je dejal, da v tej družini ni bilo prijetno živeti. »Večkrat, ko sva se dobila kje izven stanovanja, sva poslušala posnetke obtoževanj s strani njene mame, ki jih je uspela skrivoma posneti. Mama je bila ista kot njen oče in ji je tudi grozila. Večkrat mi je dejala, da se počuti zapostavljeno,« je poudaril. Sojenje se bo nadaljevalo 19. oktobra.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice