Pred sodni senat, ki mu predseduje sodnik Danilo Obersnel, je ponovno stopila 38-letna Mediha Hromadžić, ki ji tožilstvo očita umora sestre dvojčice in poskusa umora matere.

V stanovanju v bloku na Pobrežju naj bi se 8. marca letos jutranjih urah z nožem najprej lotila sestre dvojčice Mersihe in jo zabodla najmanj 48-krat, kasneje pa naj bi nož 12-krat zarinila še v svojo mater. Ta naj bi namreč stopila med njiju in pokojno, kot je dejala na eni od prejšnjih obravnav, želela rešiti pred pobesnelo sestro. Slednja je napad preživela, Mersiha pa je umrla.

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki ga zastopa tožilka Tadeja Majcen, je za umor sestre predlagalo 26 let zapora, za poskusa umora matere pa 13 let. Predlagano kazen je tožilka združila v enotno kazen 30 let zapora.

»Spomnim se, da sem jo zabodla. Kolikokrat, ne vem«

Tokrat se je na sodišču obtožena ponovno zagovarjala in dejala, da je tistega jutra pripravljala zajtrk, ko se ji je v kuhinji naenkrat pridružila še sestra in jo pričela žaliti.

»Posmehovala se mi je, me zmerjala z grdimi besedami in mi pričela groziti z manjšim nožem. Ko je kasneje odložila nož na bližnjo mizo, sem ga pograbila, saj sem ga želela skriti. Tega mi ni dovolila in med nama je prišlo do prerivanja. Spomnim se, da sem jo zabodla. Kolikokrat, ne vem. V kuhinjo je prišla tudi mama in v tistem trenutku je Mersiha popolnoma spremenila obnašanje. Rekla ji je, glej mama, kaj mi dela, zato se mi je mama približala. Ne spomnim se natančno, kaj se je dogajalo naprej. Bilo pa je še veliko prerivanja. Vem, da se zamahnila z nožem in ranila mamo,« je opisala dogajanje obtožena.

Na vprašanja odvetnika in tožilstva ni želela odgovarjati

Po tem dogodku v kuhinji naj bi obe, tako sestra dvojčica kot tudi mama, zbežali iz stanovanja, se spominja. »Bila sem precej zmedena, nisem stekla za njima, ampak sem se pričela obuvati. Kaj se je kasneje dogajalo na hodniku, se ne spomnim, niti tega, da bi še koga zabodla. Vem le to, da so me reševalci že peljali v bolnišnico. Na hodniku nisem videla tudi nobenega soseda,« je dodala Hromadžićeva, ki na vprašanja odvetnika in tožilstva ni želela odgovarjati.

Sodnik Obersnel je v nadaljevanju sojenja še povedal, da bo izvedenec psihiater Mladen Vrabič dopolnil izvedensko mnenje. Tega pa bo 11. januarja tudi predstavil na sodišču.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice