Okrožna državna tožilka Tadeja Majcen ji je v zameno za priznanje ponudila enotno kazen 30 let zapora, a obtožena krivde ni priznala.

Na okrožnem sodišču je pred sodnikom Danilom Obersnelom potekal predobravnavni narok zoper 38-letno Mediho Hromadžić, ki ji tožilstvo očita, da je 8. marca letos v bloku v Ulici bratov Greifov na Pobrežju umorila sestro dvojčico, mamo pa huje poškodovala. Potem ko ji je okrožna državna tožilka Tadeja Majcen v zameno za priznanje ponudila enotno kazen 30 let zapora, obtožena krivde ni priznala krivde.

»Nisem kriva,« je odgovorila sodišču.

Enotna kazen 30 let zapora

Tožilka je Hromadžićevi očitala kaznivo dejanje umora na grozovit način sestre Mersihe in poskusa umora matere Medihe starejše. Za kaznivo dejanje umora je predlagala 26 let zapora in 13 let za kaznivo dejanje poskusa umora oziroma enotno kazen 30 let zapora.

»Obtožena se je v družinskem sporu najprej spravila na sestro in jo z nožem zabodla kar 48-krat. Dejanje je poskušala preprečiti mati, katere se je obtožena prav tako lotila z nožem. Tudi njo je zabodla, in sicer vsaj dvanajstkrat. Sestra je v tem času sicer še uspela priti do hodnika, kjer je poklicala pomoč, a jo je obtožena v tistem trenutku še večkrat zabodla. Ta se je sesedla in umrla na kraju dogodka,« je povzela obtožnico Majcnova.

Zaslišanje sosedov in znancev

Obtožena, ki se še ni zagovarjala, je na sodišču tudi napovedala, da njenega zagovora tudi tokrat ne bo. »Bom ga podala pozneje, če bo treba,« je dejala. Sodnik je pričetek glavne obravnave razpisal 17. avgusta, njen odvetnik Franci Šošterič pa ob že vabljenih pričah tožilstva predlagal še več sosedov in bližnjih družini, ki naj bi po njegovem izpovedali o razmerah ter odnosih med materjo in hčerama.

Izločitev sodnega izvedenca

Je pa odvetnik od sodišča zahteval izločitev izvedenca psihiatra Mladena Vrabiča, saj naj bi z obtoženo pred izdelavo mnenja v pogovoru zaključeval njene odgovore ali nanje v njenem imenu tudi odgovarjal. Ob morebitni ugoditvi njegovi prošnji je predlagal imenovanje tričlanske izvedenske komisije iz ljubljanske medicinke fakultete, v nasprotnem primeru pa Vrabičevo neposredno zaslišanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice