Poročali smo o 29-letniku, ki naj bi bil vključen tudi v zavarovalniško goljufijo, v katerem si je njegovo 21-letno dekle z željo po visoki zavarovalniški odškodnini odrezalo roko. Temu sedaj očitajo tudi umor bivšega dekleta.

Tako bodo minila štiri leta po tragičnem dogodku v Pernovem, v katerem je Sebastijan Colarič, danes Sebastien Abramov, med čiščenjem puške domnevno ponesreči ustrelil svoje leto dni mlajše dekle.

Bo sedaj resnica le prišla na dan? V Pernovem pri Žalcu, domači vasi dekleta, zdaj trepetajo kot ob tragediji leta 2015. Ob obisku na domu ustreljene Sara, kjer je Sebastien Abramov z njo tudi živel, smo izvedeli pretresljive podrobnosti. Starša sta danes prepričana, da ni šlo za nesrečo, ampak za naklepni umor in, kot kaže, imata prav.

Kriminalisti so tako že od 15. marca 2015 preiskovali smrt 24-letnice. Čeprav je preiskava sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, pa kriminalisti sedaj sumijo, da ji je življenje vzel na zahrbten način in iz koristoljubja. 

Bolečina, ki smo jo čutili ob tragediji pred štirimi leti, je nekaj povsem drugega, kot je bolečina, ki jo čutimo sedaj, pripoveduje oče ustreljenega dekleta, ki mu je povsem zaupal.

Osumljeni je po storitvi dejanja močno manipuliral z določenimi osebami, ki bi lahko nudile več koristnih podatkov, na podlagi katerih so kriminalisti v zadnjem obdobju pridobili dodatne dokaze in lahko s pomočjo že prej zbranih dokazil zaključili preiskavo.

Tudi strta starša sta se ujela v mrežo zloglasnega 29-letnika, ki naj bi imel močne prepričevalne sposobnosti: »Midva sva dejansko mislila, da je bila nesreča, kljub temu, da je bil goljuf. Ampak potem še vedno nisva mogla dojeti, da bi lahko to naredil v naši hiši, v najini dnevni sobi, najini hčeri.«

Bil je inteligenten psihopat

»Dejansko je pravi inteligentni psihopat. V bistvu je tako igral, da se s Saro nista nikdar sprla v hiši, nikoli in nikdar. Zmeraj nasmejan, čeprav sva dejansko že opažala – zdaj ko sestavljava mozaik, da pri Sari ni bilo več tistega nasmeha na obrazu, zaprla se je vase,« pojasnjuje oče pokojne Sare Rudi Veber.

Sumita, da ga je hotela zapustiti, on pa je sklenil peklenski načrt in se maščeval nič hudega slutečemu dekletu. »Mislim, da ga je Sara poštudirala. Sodeloval naj bi z neko podzemno organizacijo, pa ga je Sara opozarjala, naj preneha ali pa ga bo prijavila policiji. In po moje se je on na podlagi tega tako odločil,« razmišlja potrt oče. 

Da se je za temi stenami zgodila nesreča med čiščenjem orožja, starša pokojnega dekleta že nekaj tednov ne verjameta več. »Rekel je, da mu je puška štekala, da nekaj ni bilo … A on tega prej nikoli ni omenil, nato pa je tudi policija preverila in puška je bila popolnoma delujoča,« dodaja oče, ki se mu je slika za 100 odstotkov obrnila.

Nemogoče, da bi se z orožjem zgodil tak kiks

Oče pa je šele kasneje, ko se je poglobil, ugotovil, da je ta pomota nemogoča: »To pa me je motilo, saj je imel več pištol in še eno puško, ampak je bil vedno zelo previden pri tem orožju. in nemogoče, da bi naredil tak kiks. Ko se poglobiš, ne gre skupaj. In ta puška naj bi imela dva varovala, oba moraš odpreti, da lahko ustreliš. Ni logike, da bi bila nesreča.«

»Nekaj mesecev se nam je še smilil, hodila sva še na obisk k njemu v Vojnik, ker se nama je smilil. Opazila pa sva, da se nikdar ni razjokal: ne pri nas ne v Vojniku. Midva sva tulila, še mesece in mesece, on nikoli. Ko sem prišel k njemu, je telefoniral, smo se ob obisku malo pogovorili, a se nikoli ni razjokal,« se spominja obupan oče.

Kot sin mi je bil

Dogodek je pretresel tudi sosede in druge vaščane, pripoveduje eden izmed njih, Vinko Jelen: »Tako živo se spomnim. Ampak šele zdaj, ko se je to z drugo punco dogajalo … Res je bilo hudo takrat, vsi smo mislili, da je nesreča. Zdaj, po toliko letih, pa se vidi, da ni bila.«

S spreobrnitvijo resnice pa se je spreobrnila tudi bolečina staršev. Danes pred domom v spomin pokojne Sare raste drevored japonskih vrb, sama pa si želita le zadoščenja.

»Če je kaj boga, naj se cvre v peklu, nič drugega. Da nam je lahko to naredil, sploh meni, ki sem ga dejansko sprejel kot sina, ker je bil tak igralec.«

S tem živimo vsak dan

A življenje je zapečateno, sedaj lahko upata zgolj še na zadoščenje pravici. Povezala sta se tudi s starši Julije, ki si je zaradi zavarovalniške goljufije odrezala roko, da bi jo odrešili psihičnega pritiska njegovih staršev. 

»Naprej ne bova morala normalno živeti, to nama je zapečatilo celo življenje. Nama se je ustavil čas. Bo pa veliko zadoščenje, samo zaradi tega, da bo lahko Sara v miru počivala tam nekje nad mavrico. Zadoščenje je ena tretjina, ostalo pa je velika bolečina. To je takšna bolečina, da ne moreš verjeti. Mi s tem živimo vsak dan, na koncu pa sem spet tam. Se zbudiš in si spet tam, 'zakaj, zakaj'.« 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stary1 (nepreverjen)

stari ti si tele
Če bi meni kdo ustrelil hčer bi crkaval več dni v peklenskih mukah

Janez Blond (nepreverjen)

Kdo ima lahko legalno več kosov orožja v posesti pri nas ? Postopek za pridobitev orožja je dokaj zahtevno . Mislim da je javnosti bilo veliko zamolčanega . Spominja na agenta 007 ....

Starejše novice