Slika je simbolična (vir: Gasilska brigada Maribor).
Mariborski policisti so imeli v zadnjem dnevu polne roke dela. Med drugim so obravnavali kar pet ločenih primerov nedovoljenih prehodov državne meje, obravnavali so tudi požar avtobusa v Hočah.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 251 klicev, od tega 84 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali še pet primerov nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • pet prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je pet ljudi lažje telesno poškodovalo,
  • šest povoženj živali, 
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • dva požara.

Kar pet nedovoljenih prehodov meje

Včeraj so policisti Policijska postaja Gorišnica in Policijska postaja Podlehnik obravnavali pet ločenih primerov nedovoljenih prehodov državne meje.

Štiri državljane Hrvaške in dva državljana Avstrije so policisti oglobili, saj mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Zagorel avtobus

Mariborski policisti so bili obveščeni o požaru avtobusa v Hočah.

Ob 5.55 je na magistralni cesti v Spodnjih Hočah, občina Hoče - Slivnica, gorel avtobus. Ogenj, ki je poškodoval elektro napeljavo v predelu motorja, je pred prihodom pogasil voznik.

Gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Hoče so zavarovali kraj požara in s pomočjo termovizijske kamere pregledali vozilo. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Med požarom na avtobusu ni bilo potnikov. Na avtobusu je nastala večja premoženjska škoda.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice