Prevarantka kljub sodbi odtujenega denarja ne vrača.

Na nas se je v minulih dneh obrnil bralec, ki ga je goljufiva Prekmurka opeharila za zajeten kup denarja. Pravico je poiskal na sodišču, ki je 30-letno Tamaro Zver spoznalo za krivo in ji naložilo vračilo odtujenega denarja. 

Toda teh sredstev naš sogovornik do danes ni videl – in še zdaleč ni edini. 

Izginulih dvajset tisočakov

Moški srednjih let, ki je z nami delil svojo zgodbo, je obsojenko pravzaprav spoznal prek njene matere. Sklenila sta zavarovanje in v približno dveh letih se je zvrstilo nekaj tisoč evrov pologov.

Ko je njegov oče zbolel za rakom, mu je bilo s strani storilke ponujeno naložbeno zavarovanje, na kar je tudi pristal. Kmalu zatem več ni mogel priti niti do denarja, ki ga je potreboval za očetova zdravila, in izkazalo se je, da zavarovalniški posli ter pologi niso potekali, kot je bilo obljubljeno. 

Oče je v vmesnem času umrl, naš sogovornik pa se je še celo leto neuspešno trudil za poravnavo dolga v višini 20 tisoč evrov. Na koncu jo je le prijavil policiji. 

Krivdo priznala

Obdolženka je na glavni obravnavi konec minulega leta svoje početje v celoti priznala. 

Okrajno sodišče Lendava jo je tako 6. decembra spoznalo za krivo kaznivega dejanja goljufije in jih izreklo eno leto in dva meseca zaporne kazni. Vendar pa je ta bilo nadomeščena z delom v splošno korist v trajanju osemsto štirideset ur.

Mati samohranilka enoletnega otroka naj bi poravnala tudi protipravno pridobljene premoženjske koristi in oškodovanemu vrnila približno 20 tisoč evrov. A tega do danes ni storila.

Po sojenju je zagotovila, da ga bo poklicala in da bosta dogovorila obroke plačil. Ker pa obljubljenega klica ni bilo, jo je oškodovani večkrat poklical sam in bil odpravljen z obljubami o nakazilu, preden je obsojena njegovo telefonsko številko naposled blokirala.

Neprizanesljiva tudi v intimnem razmerju

Ob prihodu na sodišče je bralec, ki je z nami delil svojo zgodbo, sicer spoznal tudi mlajšega moškega, ki je prav tako že nekaj časa skušal izterjati denar od iste storilke.

V tem primeru je žrtev s storilko vezalo celo intimno razmerje, v katerem se je Zverova okoristila s posojili v višini več tisoč evrov, nato pa se je ljubimca preprosto zažela izogibati.

Sodišče jo je tudi tukaj spoznalo za krivo in ji naložilo vračilo sredstev. Teh pa od nikoder.

To pa niti nista edini zgodbi, saj je obsojenka, kot kaže, sodnih postopkov že vajena. Iz sodbe lendavskega okrajnega sodišča je namreč razvidno, da je bila že januarja lani na soboškem sodišču dvakrat obsojena goljufije.

  • Za dejanje iz leta 2015 je bila izrečena pogojna obsodba, z določeno kaznijo 5 mesecev zapora in s preizkusno dobo 1 leta. Ob tem je bilo obsojeni naloženo še plačilo protipravno pridobljene premoženjske koristi v višini 2.400 evrov.
  • Za dejanje iz leta 2013 je bila izrečena pogojna obsodba, z določeno kaznijo 5 mesecev zapora in s preizkusno dobo 1 leta. Ob tem je bilo obsojeni naloženo še plačilo protipravno pridobljene premoženjske koristi v višini 1.400 evrov.

Že pred časom pa naj bi tridesetletnica ogoljufala celo znanko v Ljubljani, prav tako s posojili oziroma naložbenim življenjskim zavarovanjem v višini več tisoč evrov. Zneska tudi ta ni dobila povrnjenega, zato zadeva zdaj čaka na sojenje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice